1 iulie, data limită de depunere a declaraţiei 112

Toţi contribuabilii trebuie să depună Declaraţia 112 online la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, în caz contrar riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Data limită de depunere a acestor formulare este 1 iulie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj reamintesc angajatorilor că începând cu 1 iulie Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se va depune numai online şi din acest motiv este necesară obţinerea certificatului digital calificat pentru semnătura electronică. În România există doar trei firme autorizate să emită certificate digitale calificate pentru semnătură electronică. „Având în vedere că până la 1 iulie 2011 toţi contribuabilii vor fi obligaţi să depună numai online declaraţia 112, îi invităm să urgenteze obţinerea certificatului digital calificat şi să procedeze la depunerea online a declaraţiilor fiscale. Pentru a obţine acest certificat digital calificat, ei trebuie să se adreseze unuia dintre cei trei furnizori de servicii de certificare acreditaţi existenţi la nivel naţional”, susţine Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt DGFP Gorj.

SANCŢIUNI

În caz contrar contribuabilii vor fi sancţionaţi, iar amenzile nu sunt deloc de neglijat. Acestea pot ajunge până la 5.000 de lei pentru nedepunerea declaraţiei 112. Formularul 112 cuprinde datele care făceau obiectul completării a patru declaraţii distincte şi depunerea lor de către angajatori la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. O dată cu noua formă de depunere, drumurile la cele patru instituţii vor fi evitate.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: