12 ani de închisoare pentru femeia care şi-a aruncat bebeluşul la câini

Femeia din Bărbătești trimisă în judecată în toamna anului trecut pentru că și-ar fi abandonat pruncul la naștere în curtea Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești și-a primit ieri pedeapsa, magistrații Tribunalului Gorj stabilind ca ea să execute 12 ani de închisoare.

Bebelușul aruncat în curtea unității sanitare a fost devorat în mare parte de câinii fără stăpân, descoperirea macabră făcută în primăvara anului trecut stârnind vii polemici, mai ales că nu se știa cine este autoarea. Ancheta extrem de dificilă a făcut ca inclusiv angajatele spitalului să devină suspecte pentru procurorul de caz, motiv pentru care acestea au fost examinate de ginecologi fără ca vreuna dintre ele să poată fi considerată ca responsabilă sau implicată cât de cât în povestea respectivă.

Cu greu, anchetatorii au ajuns la Maria Pavel, mama a doi minori care în perioada producerii incidentului era în spital și avea în supraveghere un nepot. Testele ADN au fost cele care au incriminat-o pe aceasta, la audieri și pe parcursul procesului de la Tribunalul Gorj femeia negând categoric faptul că ar avea vreo legătură cu sfârșitul cumplit al bebelușului. Pavel a negat inclusiv că ar fi fost gravidă, dar expertizele științifice au indicat cu totul altceva și, ca urmare, ea are de executat acum 12 ani de închisoare. În plus, instanța a obligat-o să plătească 6500 de lei cheltuieli judiciare, mare parte din sumă, 6000 de lei, reprezentând cheltuielile din timpul anchetei. Sentința dată de Tribunalul Gorj nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Craiova, dar continuarea procesului se va face cu femeia în stare de arest preventiv, ea executând deja din pedeapsa la care a fost condamnată.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: