13 angajaţi de la ITM Gorj riscă şomajul

Un număr de 13 angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj riscă să rămână fără obiectul muncii de la 1 ianuarie 2011 când carnetele de muncă vor fi arhivate electronic.

Clasicele cărţi de muncă vor fi înlocuite cu cele în format electronic. În acest fel orice informaţie dorită despre o persoană va fi procesată mult mai uşor. Există două etape prevăzute de lege pentru această măsură, prima este cea de preluare a datelor din cărţile de muncă, iar cea de-a doua este cea de scanare acestor documente  pentru ca acestea să poată fi returnate angajaţilor.

În acest fel, 13 angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj îşi vor pierde obiectul muncii. Conducerea instituţiei caută în această perioadă soluţii pentru transferarea acestora spre alte compartimente, pentru ca oamenii să nu fie daţi afară. Avantaj vor avea doar cei care au studii de specialitate. „În acest caz nu mai este nevoie decât de o singură persoană, care se va ocupa de centralizarea datelor. În compartimentul respectiv avem 13 angajaţi. la acest moment nu pot să vă spun câţi vor pleca şi câţi vor rămâne. Cert este faptul că vom încerca să le găsim posturi la cele două compartimente ale inspectoratului celor care au studii în domeniu”, susţine George Romanescu, director  ITM Gorj.

Datele de pe actualele cărţi de muncă, privind vechimea în muncă, dreptul la pensie şi traseul profesional ale fiecărui angajat vor fi înregistrate electronic şi la Casa de Pensii Gorj.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: