Riscă zeci de ani de închisoare pentru furtul de la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari a fost vizitat de hoţi! Trei tineri de 20, 21 si respectiv 27 de ani au furat role de la banda transportoare de cărbune pe care ulterior le-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi. Atât ei, cât şi gestionarul centrului de colectare a fierului riscă acum să stea ani buni după gratii. Tinerii au primit 300 de lei de la administratorul centrului de colectare în schimbul rolelor. Cei 4 suspecti au primit mandate de arestare pentru 15 zile şi vor fi introduşi in Arestul IPJ Gorj.

Cei trei tineri au pătruns duminică seara în incinta Complexului Energetic Rovinari, au luat rolele de la banda ce transportă cărbune,  le-au pus în porbagajul maşinii şi s-au oprit cu ele direct la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Cîlnic. Unul dintre tineri lucrează ca paznic la Mătăsari. El a mers la furat îmbrăcat în uniformă de paznic cu speranţa că nu va fi observat de cei care păzesc Complexul. Cei care asigură paza la Complexul Energetic precum şi familiile celor trei tineri acuzaţi de furt nu-şi pot imagina ce a fost în capul lor când au sustras rolele. „Am văzut că lipsesc rolele şi am anunţat poliţia. Am înţeles că le-au aruncat de pe pod şi jos le-au încărcat în maşină şi au plecat” , a spus unul dintre paznici.

Atât cei trei tineri cât şi gestionarul centrului de colectare a fierului vechi au fost retinuţi de poliţişti. „În cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei bărbaţi respectiv Verginel I., de 27 ani, din Văgiuleşti, Nicolae C.G., de 21 ani, din comuna Câlnic, Gheorghe P., de 20 ani, din oraşul Rovinari sub acuzarea comiterii infracţiunii de furt precum si a gestionarului centrului de colectare, Nicolae C., de 36 ani, care este acuzat de tăinuire”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Cei trei tineri riscă pentru fapta lor 15 ani de închisoare, iar administratorul centrului poate primi o pedeapsă de 7 ani de detenţie pentru tăinuire, la centrul pe care-l administrează poliţia găsind nu 27 de role câte au dispărut în urma cu două seri de la Complexul Energetic ci 65, precum şi alte obiecte din fier care cel mai probabil provin tot de la Complexul Energetic.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: