25 de copii au expus la Muzeul Judeţean Gorj

Muzeul Judeţean Gorj a găzduit ieri picturile a 25 de copii, expoziţia fiind organizată de Şcoala Populară de Artă. La eveniment au fost prezenţi nu numai micuţii artişti ci şi artişti plastici renumiţi. Copii s-au bucurat din plin de prima lor expoziţie fiind admiraţi şi copleşiţi de laudele celor prezenţi.

Expoziţia „Lumina din sufletul copiilor” a cuprins lucrări a 25 de copii cu vârste cuprinse între patru şi zece ani. Temele expoziţiei au fost dintre cele mai complexe astfel că unii au abordat teme simple ca obiceiuri de iarnă în timp ce alţii mai îndrăzneţi au preferat haşurile sau structurile. „Este o explozie de lumină, de creativitate, de imaginaţie debordantă, e lumea copilăriei şi ferice de aceşti minunaţi oameni mici dar mari la suflete şi la talent. Ştiu că este cumplit de greu dar şi cumplit de frumos să lucrezi cu aceste minunate fiinţe iar aici nu este decât rezultatul inocenţei şi a frumuseţii lor”, a mărturisit Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

Expoziţia a fost posibilă mai ales cu ajutorul profesoarei Loreta Nicolcea, cea care a evidenţiat şi ultima picătură de talent ascunsă în copii. „Vrem să-i mulţumim doamnei profesoare Loreta Nicolcea care a fost alături de noi, ne-a îndrumat şi ne-a sprijinit atunci când mai făceam greşeli. A fost întodeauna cu sufletul alături de noi şi tot ce se întâmplă aici este rezultatul muncii ei”, a declarat Andrei Ionescu, un expozant de numai 10 anişori.

Copiii care au expus ieri pictează de mai bine de trei ani şi aproape toţi vor să facă din pictură o carieră de succes.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: