300 de saci de ciment vor ajunge la sinistraţii din Polovragi

O asociaţie non-profit din Bacău a făcut o evaluare tehnică a locuinţelor afectate de inundaţii la Polovragi. În urma raportului s-a stabilit că au existat 19 locuinţe compromise parţial şi total la nivelul comunei. Mai mult decât atât, Asociaţia Habitat for Humanity, cea care a făcut evaluarea pagubelor în ceea ce priveşte locuinţele, a reuşit să găsească un sponsor care va acorda familiilor afectate din zonă materiale de construcţii pentru repararea locuinţelor. Aceştia vor oferi şi suport tehnic, dacă vor primi solicitări în acest sens.

Asociaţia Habitat for Humanity s-a implicat în ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile ce au avut loc luna trecută la Polovragi. O echipă de specialişti în construcţii de la sediul asociaţiei din Comăneşti, judeţul Bacău, s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua evaluări tehnice la locuinţele care au fost afectate de furia apelor. Evaluarea s-a concretizat într-un raport, ce a fost prezentat de Andrei Chirilă, directorul executiv al  Asociaţiei Habitat for Humanity  Comăneşti. „Sunt 19 locuinţe afectate. Avem în cartierul Rudărie 4 locuinţe distruse complet, 4 afectate 10%, sunt acele locuinţe care au avut afectate tencuielile exterioare şi parţial fundaţia, fără ca apa să intre în locuinţă şi o altă casă afectată 20%, acolo unde apa a intrat şi în locuinţă. În satul Racoviţa au fost afectate 9 locuinţe: 4 afectate 20% şi 5 afectate 10%. Pentru că ONG-ul pe care îl reprezint se ocupă în special de locuire, ne-am limitat la evaluarea spaţiilor de locuit, nu am făcut evaluări la infrastructură sau la anexe gospodăreşti şi terenuri”, a declarat directorul Andrei Chirilă.

Ajutoarele vor ajunge la Polovragi săptămâna viitoare

Asociaţia Habitat for Humanity a găsit sponsori din rândul companiilor mari care să acorde materiale de construcţii familiilor afectate de inundaţii. Circa 300 de saci de ciment şi multibat vor ajunge săptămâna viitoare la Polovragi pentru reconstrucţia locuinţelor. „Am reuşit cu ajutorul unor sponsori, de această dată Lafarge, să obţinem câteva cantităţi de ciment şi multibat tencuială pe care le vom da familiilor afectate urmând ca în viitor să se ia o decizie pentru o intervenţie la o scară mai mare. Din păcate, din ce am văzut noi acolo, unde locuinţele au fost distruse, investiţia ar fi foarte mare, ar trebui reconstruite, cel mai probabil în altă locaţie. În cazul locuinţelor afectate, este posibil să mai obţinem şi alte cantităţi de materiale de construcţii pe care să le folosim pentru a ajuta familiile. Suntem în discuţii cu Dedeman şi cu alte companii”, a precizat Andrei Chirilă, directorul executiv al  Asociaţiei Habitat for Humanity  Comăneşti.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: