500 de angajări la Termocentrala Rovinari

O companie chineză va investi un miliard de dolari la Termocentrala Rovinari, lucrările creând circa 500 de locuri de muncă, a anunţat printr-un comunicat Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei a anunţat ieri că o companie din China, China Huadian Engineering Co., a câştigat licitaţia pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari.

O echipă a companiei chineze a efectuat o vizită, pe 23 iulie, la Rovinari pentru a strânge date tehnice, urmand ca la finalizarea acestui proces sa fie constituita compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic.

„Aceasta investitie va contribui in mod direct la crearea, intr-una dintre cele mai defavorizate zone, a peste 500 de noi locuri de munca, la care se adauga un numar mare de locuri de munca rezultate din dezvoltarea activitatilor economice indirecte, conexe si din industria pe orizontală“, se arată în comunicatul de presă.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.

MEDIU

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Constantin Bălăşoiu, a declarat la Târgu Jiu, la aniversarea a 40 de ani de funcţionarea termocentralei din Rovinari, că întreaga investiţie este de 900 de milioane de euro, jumătate fiind suportată de partenerul chinez. Bălăşoiu a mai spus că şi Rovinari are aproape toată suma pentru începerea lucrărilor, bani provenind din certificatele verzi. 

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: