500 de doze de Tamiflu au ajuns la Gorj

Direcţia de Sănătate Publică Gorj are la dispoziţie suma de 4,6 miliarde de lei vechi achiziţionarea de măşti de protecţie şi Tamiflu pentru tratarea eventualelor cazuri de gripă porcină care mai pot apărea. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat spitalelor să facă un necesar de măşti şi Tamiflu şi, în funcţie de cerinţe, va fi demarată procedura de achiziţionare. Primele 500 doze de Tamiflu au ajuns deja la Gorj.

Cazul de gripă porcină depistat în cazul unei gorjence şi confirmat la Centrul de Cardiologie Craiova a pus pe jar autorităţile din judeţul Gorj. Ministerul Sănătăţii a alocat aproximativ patru miliarde şi jumătate Direcţiei de Sănătate Publică pentru achiziţionarea de măşti de protecţie, tamiflu şi substanţe dezinfectante. „Am înţeles că cei de la minister au alocat judeţului Gorj pentru această gripă nouă suma de 4, 6 miliarde de lei vechi să achiziţioneze măşti, tamiflu şi substanţe dezinfectante pentru spitalele din Gorj, pentru a fi asigurate toate măsurile de precauţie şi de prevenire a apariţiei virusului AH1N1”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Tamiflu, remediul pentru AH1N1

Aproximativ 500 de doze de tamiflu au ajuns deja în judeţ şi vor fi distribuite spitalelor în funcţie de cerinţele fiecărei unităţi spitaliceşti. Totodată conducerea spitalelor trebuie să facă un necesar pentru achiziţionarea măştilor şi substanţelor dezinfectante. „Medicamentul Tamiflu pentru tratarea gripei a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi sunt aproximativ 500 de doze. Noi aşteptăm acum ca spitalele să ne trimită cererile de solicitare a medicamentului pentru a-l distribui şi totodată să ne facă un necesar pentru măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante. După ce vom centraliza cererile vom demara procedura de achiziţie a acestora şi apoi de distribuire în spitale”, a precizat Cătălin Manciu, director medical DSP Gorj.

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, atrage atenţia cadrelor medicale să folosească dozele de tamiflu doar atunci când este nevoie iar acest medicament să fie utilizat numai în spitale sub supraveghere medicală. „ Eu am luat legătura cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi le-am explicat clar faptul că nu este indicat ca gorjenii, prin pile şi piluleţe, să-şi facă mici provizii şi farmacii acasă de tamiflu. Ei m-au asigurat că acest lucru nu se va întâmpla pentru că medicamentul se ia numai în cazul apariţiei gripei porcine şi sub prescripţie şi supraveghere medicală. Totodată tamiflu nu se dă preventiv pentru că ar putea scădea rezistenţa organismului la noul virus”, susţine Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: