7.000 de euro a costat traficul de influenţă în dosarul Buluz

Anca Buluz, femeia de afaceri din Gorj judecată pentru prejudicierea unei bănci cu peste un milion de euro, i-a dat 7.000 de euro, în două tranşe, unui grefier din Craiova, pentru a-i fi muşamalizat dosarul. Buluz a fost trimisă în judecată alături de avocata sa, care i-ar fi intermediat înţelegerea cu grefierul judecat şi el în stare de arest.

Un grefier de la Curtea de Apel Craiova a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, fiind acuzat că ar fi pretins bani de la 13 persoane ca să intervină pe lângă magistraţi şi persoane din INML, în acelaşi dosar fiind deferit justiţiei şi un avocat din Baroul Gorj.

Astfel, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Victor Toader, grefier în cadrul Curţii de Apel Craiova, acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, patru infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi sustragere şi distrugere de înscrisuri. Alături de acesta, au fost deferite justiţiei Domnica Daniela Creţu, avocat în cadrul Baroului Gorj, acuzată de complicitate la cumpărare de influenţă, şi Anca Constanţa Buluz, persoană fără calitate oficială, pentru cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2011 - 2012, Ion-Victor Toader, grefier la Curtea de Apel Craiova, prevalându-se de relaţiile pe care le are cu magistraţii judecători de la Curtea de Apel Craiova, a pretins suma totală de 40.500 euro, din care a primit efectiv 29.500 de euro de la 13 persoane, între care şi gorjeanga Anca Constanţa Buluz, susţinând că banii vor ajunge la judecătorii care vor adopta soluţii favorabile acestora sau unor apropiaţi ai lor.

La rândul său, Anca Constanţa Bulz i-a dat lui Toader suma de 5.000 de euro pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii care vor judeca dosarul în care era judecată şi asupra cărora inculpatul a lăsat-o să creadă că are influenţă. Anca Buluz a fost ajutată de Domnica Daniela Creţu, avocat în cadrul Baroului Gorj, care a intermediat relaţiile cu Ion-Victor Toader, prezentându-i-l ca pe o persoană cu influenţă asupra magistraţilor judecători de la Curtea de Apel Craiova.  DNA mai precizează că, în cursul lunii martie 2011, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Târgu Jiu al DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Anca Constanţa Buluz pentru prejudicierea unei bănci cu suma de 1.276.297,50 euro.

La data de 9 noiembrie 2012, Toader a primit de la o persoană, în acelaşi scop, suma de 2.000 de euro, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. La data de 10 noiembrie 2012, Tribunalul Dolj a dispus faţă de inculpatul Ion Victor Toader arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile.

La data de 10 noiembrie 2012, procurorii au luat faţă de inculpata Anca Constanţa Buluz măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioada de 30 de zile, interdicţie care a fost apoi prelungită. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: