80 de milioane de euro pentru fabrica de ghips carton de la Turceni

Grupul Lafarge, cel care intenţionează construirea unei noi fabrici la Turceni, a mai făcut un pas în realizarea proiectului. Potrivit primarului din Turceni, directorul care se ocupă de proiect a fost luni în zonă pentru a pune la punct problema căii de acces către fabrică. Parteneriatul încheiat cu Complexul Energetic Turceni a rămas neschimbat.

Unul din directorii Grupului Lafarge, respectiv cel care se ocupă de conducerea întregii afaceri a fost prezent luni la Turceni pentru a pune la punct ultimele pregătiri înainte de începerea propriu zisă a construcţiei. „Ştiu că a fost prezent luni în oraş, au început să pregătească accesul către fabrică urmând să vină împreună cu constructorul ce a câştigat licitaţia lucrării pentru a construi o nouă rută de acces. Noi le-am eliberat autorizaţie de construcţie din drumul european către Compexul Energetic Turceni”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Se pare însă că aceştia mai au nevoie şi de o altă autorizaţie pentru construirea unui pod de traversare a zgurii şi cenuşii dinspre complexul energetic către fabrică. „Cred eu că într-o săptămână, maxim două, cei de la Lafarge o să obţină şi autorizaţia de construire a fabricii”, a adăugat Ion Iordache.

Directorul Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure a confirmat spusele primarului Iordache, precizând că din primăvară o să se înceapă construcţia fabricii. „Au venit luni, au măsurat, au fost şi specialişti de-ai noştri, totul merge bine. Noi avem contract cu ei din 2009, putem să le livrăm circa 16 tone de cenuşă pe zi”, a declarat Octavian Graure.

Cât despre cele cinci sute de locuri de muncă ce ar urma să fie disponibile la noua fabrică Lafarge, primarul Ion Iordache spune că cel mai probabil CV-urile se pot depune când se aşează şantierul.

Noua fabrică a grupului Lafarge va scoate pe piaţă o nouă serie de produse utilizând ca materie primă cenuşa rezultată în urma procesului de desulfurare de la CE Turceni.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: