860 de miliarde, bugetul sănătăţii din judeţ

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit bugetul pe 2011 pentru spitalele din judeţ. Suma este aproximativ aceeaşi cu a anului trecut, dar nu mai există spitalul din Sadu. Managerii spitalelor au negociat cu CJAS Gorj, iar în zilele următoarea perioadă vor afla exact ce sume vor primi pentru a şti ce reduceri vor face.

860 de miliarde de lei vechi. Acesta este bugetul spitalelor din Gorj. „Am primit bugetul pentru 2011. Este cam acelaşi ca anul trecut. Suntem siguri că banii nu ajung pentru serviciile medicale făcute de spitalele din Gorj, însă aşteptăm ca şi în anii trecuţi rectificări bugetare. Noi am vorbit cu managerii şi acum stabilim ce sume acordăm fiecărui spital în baza unor criterii bine stabilite. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să semnăm şi contractele cu spitalele”, spune Gheorghe Cocină, preşedinte CJAS Gorj.   

Şefii spitalelor cred că vor fi nevoiţi să facă reduceri. „Cred că zilele astea aflăm ce bani primim anul acesta, dacă ne ajunge pentru plata salariilor, pentru medicamente, într-un cuvânt vedem dacă putem funcţiona, iar apoi împreună cu comitetul director vedem va trebuie să face reduceri de cheltuieli”, spune Tiberiu Tătaru, director la Sanatoriul Dobrita.   

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: