90 de câini într-un adăpost improvizat din curtea ANIF

Inspectorii veterinari au mers, luni, să facă verificări în curtea instituției publice care a fost transformată în padoc. Zeci de câini stau în cuști improvizate în jurul Administrației pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Gorj. Ce-i drept, animalele sunt îngrijite, dar locul lor nu este acolo. Astfel că patrupedele urmează să fie luate din curtea instituției publice.

Contabila șefă a instituției este o mare iubitoare de animale. Tot ea a strâns câinii și i-a îngrijit acolo. Are o colaborare cu o asociație din Germania unde mai ajung câinii care urmează să fie dați spre adopție. Femeia susține că animalele mai sunt aruncate și peste gard, chiar în curtea instituției publice. „Sunt singura de aici care are grijă de ei. Am mâncare. Le dau mereu. Colaborez cu o asociație din Germania. Va lua 15 câini. Totul este în afara serviciului. Sunt economist aici. Cuștile sunt improvizații. I-am pus pe toți la umbră, să nu stea în soare. Am venit cu foarte mulți bani de acasă pentru a avea grijă de câinii aceștia”, a mărturisit Luiza Năstase, economista unității.

Câini, și afară, și înăuntru

Inspectorii DSV urmează să ia o măsură în acest caz. Luni, au găsit mai puțini câini decât anunțase femeia că îngrijește. Cel mai probabil, chiar dacă sunt hrănite, animalele ar trebui să fie duse în altă locație. În total, în curtea instituției sunt aproximativ 90 de câini. „Câinii erau și prin incinta instituției, pe holuri. Aștept și raportul din teren. Noi nu putem accepta așa ceva, ca o instituție publică să aibă în curte un adăpost improvizat. Vom chema și reprezentantul instituției care se ocupă de hrănirea câinilor și vom lua măsuri. Vom dispune eliberarea acelui adăpost în totalitate cu toți câinii și cuștile să fie duși eventual la un adăpost autorizat din Târgu Jiu. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații. Noi am mai avut sesizări la această instituției, însă am crezut că s-a rezolvat, dar această persoană merge înainte cu demersurile sale”, a explicat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: