În excursie la Mărăşeşti

Primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, a venit cu propunerea ca împreună cu grupul folcloric de la scoală, veterani de război, dar şi cadre didactice din comună, să plece pe 22 august în Moldova. Autorităţile locale vor să meargă acolo unde a decedat eroina noastră din Gorj, Ecaterina Teodoroiu, pentru a duce o placă comemorativă la bustul amplasat pe aleea personalităţilor istorice de pe platoul din faţa Mausoleului de la Mărăşeşti. Ecaterina a decedat pe 22 august 1917, lângă Panciu.

Ion Stamatoiu spune că eroii noştri gorjeni nu trebuie uitaţi niciodată, iar prin această deplasare de două zile în Moldova, elevii din Scoarţa au posibilitatea să afle şi alte lucruri importante despre Ecaterina. Gorjeanca noastră a fost o cercetaşă şi participantă la Primul Război Mondial, unde a murit la sfârşitul bătăliei de la Mărăşeşti luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române.

Din iunie 2016, de când a câştigat mandatul de primar, Ion Stamatoiu a pus un mare accent pe cultură şi istorie la nivelul comunei Scoarţa. Marea supărare a edilului este legată însă de spaţiul unde ar putea să îşi desfăşoare activităţile culturale. Chiar dacă are trei cămine culturale în comună, acestea sunt într-o stare deplorabilă.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: