Cine sunt câștigătorii festivalului-concurs de la Bustuchin

Festivalul ”Iustina Băluțeanu”, care s-a desfășurat duminică, 30 iulie, la Bustuchin,  și-a desemnat câștigătorii.

La secțiunea  soliști vocali au fost desemnați câștigători următorii artiști: Ștefania Boian (locul I), Iasmina Stan (locul al II-lea) și Maria Cârlugea (locul al III-lea). Cele două menţiuni au fost atribuite Danielei Văduva şi Mariei Medeleanu.

La Secţiunea Solişti Instrumentişti, premiul I a fost revendicat de Alexandru Cioiu, locul al II-lea de Alexandra Giurgi, la nai, iar premiul al III-lea de Georgiana  Dulcu. Patric Ciobanu, care a avut reprezentații la vioară, a primit mențiune.

La Secţiunea grupuri instrumentale câștigători au fost: grupul de naiști din Bustuchin, grupul de naişti Stoina (locul al II-lea) și grupul de viori din Bustuchin (locul al III-lea). Grupul de nai-fluier de la Cruşeţ a plecat acasă cu o mențiune.

În ceea ce privește secţiunea de dansuri populare, premiul I a mers către formaţiile de dansuri din Dănciuleşti şi Bustuchin, premiul al II-lea la formaţiile din Târgu-Logreşti şi Stoina, iar premiul al III-lea la formaţiile din Stoina şi Licurici. Premiul Special a fost obținut de formaţia Petrolul din Ţicleni. Menţiuni au mers la formaţiile din Hurezani şi Căpreni.

Fiecare dintre ocupații primelor locuri și artiștii care  au primit mențiune au fost recompensați cu premii în bani acordate fie de primăria din Bustuchin, fie de Consiliul Județean sau Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: