900 de mii de euro pentru a ascunde Rânca sub gunoaie

Comisarii Gărzii de Mediu prezenţi ieri într-un control al Rânca, au găsit o staţiunea plină de mormane de gunoaie. Printre cei care erau la adunat de gunoi, de teama amenzilor, era şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, de teama unei noi amenzi. Chiar dacă pentru salubrizarea zonei s-a cheltuit 900 de mii de euro, din finanţare externă, turiştii sunt aşteptaţi cu mult gunoi.

Rânca este pe zi ce trece tot mai plină de gunoaie. Potrivit site-ului Gorjenews, pentru salubrizarea acestei zone au fost cheltuite sume uriaşe. Chiar şi aşa, deşeuri de toate genurile, dar mai ales cele de construcţii stau nestingherite şi aşteaptă turiştii. Cele mai multe gunoaie au fost în zona ce aparţine Obştii Novaci. „Nu este normal ce am găsit aici, dar maldărul de gunoi se află pe proprietatea privată a obştii din Novaci. O să luăm legătura cu ei să vedem dacă ştiu cum au ajuns gunoaiele aici”, declară Simona Cornea, inspector Garda de Mediu.

Mihuţescu, la strâns de gunoi

Prima locaţie a gunoaielor se află pe proprietatea obştii Novaci Berceşti-Vlădoi aşa că primarul  localităţii Novaci, Pantelimon Todea, a scăpat basma curată in faţa reprezentanţilor de la garda de mediu.

Singurul care a înfruntat comisarii a fost primarul localităţii Baia de Fier, Constantin Mihuţescu. „Nu am venit să fac curăţenie, e zi de ridicat gunoiul, ne-am prezentat cu utilajele si cu oamenii de la 416 şi facem treabă, asta e”, a spus primarul care a fost altoit cu o amendă în urmă cu câteva săptămâni. Chiar şi aşa, primarul a fost invitat la Garda de Mediu.

Comisarii de la Garda de mediu au verificat dacă pensiunile din zona respecta normele privind protecţia mediului. Aceştia au constatat că multe dintre acestea au grave probleme cu evacuarea apei menajere.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: