A apărut un nou scenariu pentru Liga 2, turneu de promovare

FRF pare mai interesată de Liga 1 decât de celelalte eşaloane. Planurile pentru Liga 2 și Liga 3 iau acum în calcul şi îngheţarea campionatelor care este cerută de tot mai multe echipe, dar rămâne totuşi o problemă în Liga 2, cum să determine echipele promovate în prima ligă.

Cum Liga 1 este mai importantă, FRF are un plan să stabilească din Liga 2 doar echipele promovate şi de aceea se lucrează la un alt scenariu. UTA și CS Mioveni ar fi direct promovate, iar pentru locul al treilea, cel de baraj, să se joace un turneu între ocupantele locurilor 3-6 pentru a mulţumi astfel toate echipele care au mari şanse la locul de baraj.

Problema din Liga 2 este aceea că există deja patru cluburi lovite puternic financiar care nu-și mai pot desfășura activitatea. Federalii au ajuns la concluzia ca primele două cluburi, UTA și CS Mioveni. pot să promoveze, dar cele de pe locurile 3, 4, 5 și 6, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid, ar trebui să dispute un turneu – cu semifinală, finală – câștigătoarea urmând să dispute barajul de promovare în prima ligă.

În acest scenariu nu s-ar mai juca alte meciuri şi nimeni nu ar mai retrograda. În prezent, la Liga 1, sistemul actual prevede că locul 6 din play-out merge la baraj cu locul 3 din Liga 2, iar locurile 7 și 8 retrogradează. Cel mai probabil FRF va accepta să se treacă din acest sezon la Liga 1 cu 16 echipe, dar nu a stabilit exact ce se va întâmpla cu eşaloanele inferioare.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: