Pandurii Târgu Jiu nu a cerut niciodată întregul stadion

Contractul de comodat privind folosirea gratuită, pe o perioadă de 15 ani, a stadionului Municipal din Târgu Jiu, încheiat de  Pandurii Târgu Jiu cu Primăria Târgu Jiu, pe data de 26 aprilie 2005, a expirat la finalul săptămânii trecute din punctul de vedere al primarului Marcel Romanescu. Oficialii echipei de fotbal susţin însă că acesta este în vigoare şi au solicitat reluarea acestuia pentru încă 5 ani, deoarece în 2014 vechea arenă a fost demolată, iar accesul  echipei Pandurii pe noul stadion a fost posibil abia la finalul anului 2019.

Primarul Marcel Romanescu  s-a opus reluării vechiului contract şi a propus în primă fază constatarea încetării contractului, şi apoi  respingerea cererii clubului Pandurii de a prelungi contractul, motivând decizia sa, printre altele, şi prin faptul că Pandurii ar dori de fapt întregul stadion. Edilul este însă de acord cu faptul că Pandurii nu a putut să îşi desfăşoare activitatea pe stadion cât timp s-a lucrat pe acesta. „Pandurii, pe de o parte solicită prelungirea acestui contract de comodat cu perioada în care nu au putut să îşi desfăşoare activitatea pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, iar, în aceeaşi acţiune, clubul Pandurii solicită preluarea în patrimoniul clubului a Stadionului Municipal, lucru cu care nu putem fi niciodată de acord”, a spus edilul care este însă contrazis de fostul preşedinte al pandurilor, Marin Condescu, cel care a semnat ambele contracte, şi contractul iniţial din 2005 dar şi prelungirea acestuia din anul 2011: „Niciodată clubul Pandurii Târgu Jiu nu a făcut o solicitare către Consiliul Local sau Primăria Târgu Jiu să i se dea în administrare întregul Complex Sportiv.  De fapt clubul Pandurii nu cere de la Primăria Târgu Jiu sau de la Consiliul Local, ca proprietar al noii investiţii, decât folosirea tribunelor pentru că restul sunt investiţiile clubului Pandurii care nu au fost afectate de modernizarea stadionului. Am văzut referiri ale edilului şi nu ştiu de ce induce date false opiniei publice, cum că Pandurii ar fi cerut administrarea întregului Complex Sportiv Municipal. Niciodată nu s-a gândit clubul Pandurii sau Adunarea Creditorilor, care vrea să mai funcţioneze acest club, ca  Pandurii să administreze partea de servicii sau cea de comerţ ori hotelul de la stadion, ci doar ceea ce s-a dat prin contractul de comodat. Pandurii poate să îşi desfăşoare activitatea în investiţiile pe care le-a făcut. Niciodată, nici în instanţă şi nici în Consiliul Local, Pandurii nu a cerut preluarea întregului stadion. Eu cred că intenţionat Consiliul Local este dezinformat, pentru că la instanţă nu s-a cerut decât să se constate prevederile contractului de comodat, care a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, şi nu începând de la data de... până la data de... . În anul 2014 contractul a fost suspendat tot de către Consiliul Local pe motiv că trebuie modernizată baza sportivă, deci pentru un lucru bun”.

Pandurii Târgu Jiu a cerut respectarea prevederilor contractului de comodat care sunt clare în ceea ce priveşte bunurile pe care deja clubul le-a administrat până în anul 2014, respectiv terenul de joc, pista de atletism, vestiarele de sub fosta tribună oficială, dar şi clădirea Centrului de Copii şi Juniori dar şi terenurile 2 şi 3.

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: