Universitatea Craiova a cerut modificarea regulamentului de fotbal

Universitatea Craiova dar şi CFR Cluj vor o schimbare majoră de regulament. În loc de 18 jucători pe foaia de joc cele două echipe vor 20 iar cluburile din Liga 1 sunt de acord.

 Liga 1 s-ar putea relua în iunie, iar cluburile vor juca mai multe meciuri într-un timp scurt.  Într-un comunicat publicat de LPF, semnat de secretarul general Justin Ștefan, se arată că CFR Cluj și Craiova, două dintre echipele care se luptă la titlu, vor schimbarea regulamentului. Astfel, cele două formații au înaintat o propunere pentru ca articolul  45.5 din ROAF  să se modifice, iar echipele să poată înscrie pe foaia de joc 20 de fotbaliști, dintre care 9 rezerve, în loc de 18 fotbaliști, dintre care 7 rezerve.

LPF spune că, informal, cluburile din Liga 1 au fost de acord cu creșterea numărului de rezerve , de la 7 la 9. Liga a trimis propunerea către FRF. Pentru a se adopta noul regulament, e nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF sau a Comitetului de Urgență. „Această propunere a fost agreată, în mod informal, de către toți reprezentanții cluburilor din cadrul competiției Liga 1. Urmează ca propunerea înaintată de către LPF să fie analizată de FRF, în vederea adoptării unei decizii finale. Reamintim că, potrivit Statutului FRF, orice modificare de regulament poate fi efectuată numai cu aprobarea Comitetului Executiv sau a Comitetului de Urgență al FRF. Propunerea formulată de cluburile din Casa Liga 1 va putea fi analizată de FRF și în lumina demersului întreprins de FIFA, care a înaintat către IFAB, în urmă cu trei zile, o propunere de modificare a Legilor Jocului pentru a permite echipelor să poată face cinci schimbări în timpul meciurilor, inclusiv la nivelul primei ligi din fiecare țară. O decizie finală urmează să fie luată de către IFAB, organismul care controlează Legile Jocului. Această măsură a fost propusă deoarece frecvența mai mare a meciurilor din perioada următoare, în vederea finalizării competițiilor naționale, ar putea să crească riscul de accidentare a jucătorilor, ca urmare a suprasolicitării acestora”, se arată  în comunicat LPF.

Şi în Premier League s-ar putea face 5 schimbări în restul sezonului rămas de jucat. Modificarea temporară de regulament, necesară la ritmul infernal în care se va recupera sezonul, ar permite doar 3 „ferestre” pe parcursul jocurilor.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: