Au mai rămas două scenarii de reluare a Ligii 2, Pandurii susţin a treia variantă

Cluburile din Liga 2 au pe masă în aceste zile două scenarii de continuare a competiției. Discuțiile dintre FRF și cei 18 reprezentanți ai Ligii 2 se poartă prin videoconferinţă pentru a stabili cum ar putea continua competiția după ce România va ieși din starea de urgență. Două cluburi din Liga 2, ASU Poli şi Pandurii, susţin însă abandonarea acestui sezon prin îngheţarea competiţiei. 

Conducerea Federației Române de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, plus juristul Adrian Stângaciu și Felix Grigore, șeful Departamentului Competiții, i-a provocat pe reprezentanții celor 18 cluburi din Liga 2 la o discuție prin teleconferință despre cum ar putea continua competiția după ce România va ieși din starea de urgență decretată din cauza pandemiei COVID-19, a informat liga2.ro. Pe masă s-au pus două scenarii, cu mențiunea că măsurile de relaxare prevăzute după 15 mai mai trebuie să refere și la reluarea antrenamentelor și implicit a competițiilor sportive. Așadar, doar dacă autoritățile „dezgheață” inclusiv fotbalul, FRF e pregătită să țină cont de doleanțele competitoarelor.

Prima variantă ar fi să se joace toate etapele rămase începând de la 6 iunie. În acest sens, dinspre Casa Fotbalului vor fi transmise tuturor cluburilor niște circulare, ce prevăd două propuneri clare. Prima este pentru terminarea sezonului cu toate etapele rămase de jucat, 14 la număr. În acest caz, Liga a 2-a s-ar relua pe 6 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie, cu runde intermediare programate în fiecare săptămână. Barajul de menținere / promovare ar urma să se dispute într-o singură manșă, pe 29 iulie.

Al doilea scenariu se bazează pe sistemul play-off / play-out cu mai puține meciuri, câte șapte pentru cele opt cluburi care vor lupta pentru promovare și câte nouă pentru cele zece echipe care vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării. În acest caz, competiția ar începe pe 13 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie. Barajul de menținere / promovare în Liga 1 s-ar disputa, de asemenea, pe 29 iulie.

Există şi varianta susţinută doar de ASU Poli și Pandurii Târgu Jiu care au transmis că vor ”înghețarea” sezonului dar aceasta nu este încă luată în calcul de FRF deşi tot mai multe state îşi îngheaţă campionatele la toate eşaloanele.

Desigur, pe lângă acea circulară, cluburile de eșalon secund pot veni cu propria lor variantă de continuare sau „înghețare” a sezonului.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: