A căzut de pe bicicletă între roţile TIR-ului

Un biciclist de 75 de ani, în stare de ebrietate, a avut ieri norocul să scape dintr-un accident în care îşi putea pierde viaţa. Bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut între roţile unui tir. Din fericire, şoferul a observat în oglinzi când biciclistul a căzut şi a frânat brusc. Roţile tirului s-au oprit la timp, iar biciclistul a scăpat numai cu câteva traumatisme şi cu o sperietură groaznică.

Bătrânul în vârstă 75 de ani a consumat băuturi alcoolice, iar apoi s-a urcat pe bicicletă şi a plecat la drum. La un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut chiar în momentul în care era depăşit de un tir. Oamenii din zonă i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta îl observase pe bătrân în oglinzi. A reuşit să oprească tirul la timp, înainte ca biciclistul să fie călcat. „Biciclistul era în stare de ebrietate, că mergea în zig-zag. Şoferul tirului mergea încet şi a putut să-l evite, după ce am strigat şi noi la el. A căzut între roţi şi s-a lovit la cap”, a povestit un martor ocular.

Biciclist beat, şofer treaz

Şoferul susţine că a făcut tot ce a putut pentru a evita o nenorocire. „Mergeam încet, când l-am văzut în oglinzi că s-a dezechilibrat şi a căzut. Eu am încercat să evit cât am putut”, a explicat conducătorul auto.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest. „Accidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool, pentru că biciclistul a prezentat o concentraţie de alcool în aerul pur expirat de 0,46 în urma testării cu etilotestul. A fost condus la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde i se vor recolta şi probe biologice. Şoferul tirului nu a consumat băuturi alcoolice”, a declarat Cătălin Milca, agent SPR Gorj. 

Biciclistul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe şi este în afara oricărui pericol. ”A prezentat mai multe traumatisme, dar este stabil hemodinamic şi respirator”, a declarat Alina Bumbaru, medic UPU.

Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproximativ o oră.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: