A condus beat, fără permis, maşina furată şi a ajuns în şanţ. Acum este în arest!

Poliţiştii din cadrul Secţia 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au identificat şi reţinut un bărbat, suspectat că a sustras un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică ce depăşea limita legală. În aceste împrejurări, suspectul a fost implicat într-un accident de circulaţie, soldat cu avarierea autovehiculului sustras şi a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei.

Luni, 23 aprilie, la ora 17:45, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un bărbat din comuna Prigoria, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul pe care îl avea parcat în faţa locuinţei.

Urmare a sesizării, pe principalele artere de circulaţie au fost instituite filtre pentru depistarea autoturismului sustras.

După aproximativ 30 de minute de la sesizare, poliţiştii au găsit autoturismul, răsturnat pe raza comunei Albeni, la intersecţia DJ 675 B cu DC Albeni.

Acţionând cu operativitate, urmare a investigaţiilor efectuate în acea zonă, poliţiştii au identificat persoana care sustrăsese acel autovehicul, pe P.V., de 43 ani, din comuna Alunu, judeţul Vâlcea. Suspectul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, plecase de la locul accidentului fiind depistat în timp ce încerca să se urce într-un autovehicul de ocazie cu care intenţiona să ajungă pe raza localităţii de domiciliu.

Poliţiştii l-au condus pe suspect la sediul secţiei de poliţie. Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a constatat că suspectul P.V. nu posedă permis de conducere.

Continuând cercetările pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a comis fapta, poliţiştii au stabilit că suspectul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce se deplasa pe raza comunei Prigoria, a observat un autoturism neasigurat, cu cheile în contact. Acesta a luat hotărârea de a-l sustrage pentru a se deplasa către localitatea de domiciliu. Astfel, profitând de imprudenţa părţii vătămate, s-a urcat la volanul autovehiculului şi l-a condus până pe raza comunei Albeni, unde, din cauza faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat cu autovehiculul condus în afara părţii carosabile. După producerea accidentului, soldat doar cu avarierea autoturismului, suspectul a observat în torpedou, un portofel din care a sustras suma de 172 de lei şi a fugit de la faţa locului.

Poliţiştii l-au depistat pe suspect în apropierea intersecţiei DJ 675 B cu DC Albeni. Asupra acestuia a fost găsită suma de bani sustrasă, care, ulterior, a fost restituită părţii vătămate.

Având în vedere probatoriul administrat până la acest moment, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj Gorj, urmând ca astăzi, 24.04.2012, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: