Primarul din Ioneşti face pe detectivul

Angajaţii Primăriei Ioneşti şi consilierii locali vorbesc la telefon pe banii localnicilor din comună. Cei care au întrecut măsura vor veni cu aproape cinci mii de lei de acasă, bani imputaţi de cei de la Curtea de Conturi. Primarul a solicitat deja desfăşurătoarele pentru abonamentul pe care îl folosesc angajaţii ca să-i depisteze pe cei care au depăşit minutele şi au vorbit în străinătate ori au stat prea mult pe internet.

După ce a văzut raportul Curţii de Conturi, primarul vrea să afle şi cine sunt angajaţii care au vorbit prea mult la telefon. „În 2016, inspectorii Camerei de Conturi Gorj au descoperit că s-a depăşit valoarea facturii cu aproximativ cinci mii de lei. Curtea de Conturi mi-a lăsat ca măsură să dau dispoziţie să recuperăm aceşti bani. Până în aprilie, eu voi semna aceste dispoziţii de recuperare. Important este să aflăm şi cine sunt cei care au depăşit factura lunară. Noi avem telefoane pentru toţi salariaţii şi consilierii locali”, a spus Marian Tătaru, primarul din Ioneşti.

Prejudiciul constatat de Curtea de Conturi este mult mai mare de atât. În total, este vorba de peste 900 de mii de lei. Aproximativ 200 de mii de lei au ajuns în conturile salariaţilor din primărie sub formă de sporuri. „Este vorba despre două sporuri. Unul de dispozitiv, unul de confidenţialitate. Inspectorii au considerat că acestea sunt ilegale. Dar oamenii când au venit să le solicite, mi-au dat sentinţe judecătoreşti. Ce puteam să fac eu în această situaţie? Din acest an, angajaţii nu au mai primit sporurile. Aveau salariul mediu de aproape 3.500 de lei. Din ianuarie l-am redus, că au dispărut sporurile. Eu voi semna şi în acest caz dispoziţii de imputare. Le vom păstra bani din salariu ori îi vor aduce de acasă. Dar, şi de această dată, eu mă tem că se vor îndrepta în instanţă împotriva mea şi poate vor câştiga din nou”, a mai spus Tătaru.

În plus, alte salarii ale unor şefi din primărie au fost majorate cu aproape 30%. Şi aceşti bani au fost acordaţi fără temei legal, se mai arată în raportul Curţii de Conturi.

Vizualizări: 2,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: