A dat bacul după zece ani

Gorjenii care au terminat în urmă cu zece sau chiar cu douăzeci de ani clasa a XII-a au venit să susţină examenul de bacalaureat. Sesiunea din toamnă a început ieri cu proba orală de limba şi literatura română, la care s-au înscris 95 de candidaţi. Cei mai mulţi au făcut parte din vechile promoţii de absolvenţi, care nu au reuşit să promoveze acest examen.

Lipsa unei diplome de bacalaureat au simţit-o candidaţii care fie s-au căsătorit după terminarea clasei a XII-a, fie au plecat la muncă în străinătate. În această situaţie se află şi Constantin Ungureanu, un candidat care se apropie de vârsta de 30 de ani. După ce a susţinut examenul în urmă cu zece ani de zile şi nu a promovat, acesta a luat calea străinătăţii, unde a lucrat pentru a strânge bani. Întors acasă s-a înscris la o postliceală şi s-a hotărât într-un final să susţină şi examenul de maturitate. Constantin Ungureanu spune că nu promovase examenul pentru că nu a trecut de proba de limba şi literatura română. „A fost puţin mai dificil, multe de comentat. Am avut emoţii, ca la orice examen. Am susţinut examenul de bacalaureat după zece ani de la terminarea liceului. Celelalte probe le-am luat, numai proba la limba română nu am reuşit să o trec”, spune Constantin Ungureanu. Deşi va obţine diploma mult aşteptată, Constantin Ungureanu nu o va folosi pentru înscrierea la facultate. În opinia acestuia facultăţile nu mai au nicio valoare în ziua de azi. „Am lucrat în străinătate şapte ani de zile. După aceea m-am întors în ţară, unde m-am înscris la cursurile de seral şi m-am gândit să susţin şi examenul de bacalaureat”, susţine candidatul.

Potrivit preşedintelui centrului de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, Marius Buzera, prima probă a examenului de bacalaureat s-a desfăşurat fără incidente. „Examenul va continua cu proba de competenţe la limba franceză, engleză, rusă. Iar joi şi vineri va începe examenul de competenţă digitală. În această sesiune participă candidaţi care au absolvit liceul în urmă cu foarte mulţi ani şi care provin din toate liceele din oraş”, menţionează Marius Buzera.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: