Cabanierii din Rânca au restanţe la plata taxelor locale

Cabanierii din staţiunea montană Rânca nu plătesc taxele locale. Primăria Novaci are de recuperat de la aceştia aproape 1 miliard de lei vechi. Oamenii spun că nu plătesc pentru că autorităţile locale nu fac nimic în schimbul acestor sume de bani încasate anual.

Cei care concesionează teren în staţiunea montană Rânca au la dispoziţie un an de zile pentru a începe construcţia, după care plătesc anual taxe locale în funcţie de suprafaţa de teren concesionată. Mulţi dintre ei uită însă să treacă pe la casieria primăriei pentru a-şi achita datoriile. „Este o problemă în ceea ce priveşte plata pentru terenurile concesionate. La sfârşitul lui 2009 mai  aveam de recuperat 1,2 miliarde lei vechi, am reuşit să recuperăm 500 de milioane lei vechi şi sperăm ca cei vizaţi să înţeleagă că legea trebuie respectată”, a precizat Pantelimon Todea, primarul localităţii Novaci.

Conturi blocate şi bunuri confiscate de primărie

Primarul Pantelimon Todea a mai spus că au fost luate măsuri drastice pentru recuperarea banilor. Aşadar, a fost pus sechestru pe mai multe bunuri aparţinând cabanierilor rău-platnici şi de asemenea celor în cauză le-au fost blocate conturile bancare. „Nu am avut încotro şi le-am blocat conturile la cinci persoane pentru că întârziaseră foarte mult cu achitarea datoriilor. Problema este că la cei care nu sunt de pe teritoriul localităţii Novaci este aproape imposibil să aflăm unităţile bancare unde au depozite şi de cele mai multe ori punem sechestru pe bunuri”, a precizat Pantelimon Todea, primarul localităţii Novaci.

Unde-s banii…

Oamenii vor să afle unde ajung banii încasaţi de la ei de către primărie. Ei vor ca banii pe care-i plătesc drept taxe locale să fie folosiţi tot pentru binele lor. Adelin Maria, administratorul unei cabane din staţiunea montană Rânca este extrem de revoltat pentru faptul că anual trebuie să plătească primăriei pentru terenul concesionat 18.000 de lei în condiţiile în care a scos din buzunar şi bani pentru a face o cale de acces, reţeaua de energie electrică şi apă. „Cum să mai plătească oamenii taxele cânt primăria nu face nimic şi pentru noi. Doar ştiu să ne ceară bani dar să vină să ne ajute să facem drumul sau să reţeaua de apă nu vin”, spune acesta.

Primăria a reziliat în 2009 zeci de contracte pentru nerespectarea termenului de începere a construcţiei.

Galerie foto


Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: