A furat soldele a nouă militari din Gorj

Un fost ofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu“ Gorj a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA pentru că s-a folosit de funcţia sa şi a încasat peste 11.000 de lei falsificând semnăturile a zece colegi. Florin Daniel Onica făcea documentaţia pentru avansuri din solde pe numele unor subofiţeri, semna în locul lor după care scotea banii.

Florin Daniel Onica, fost ofițer specialist II, în cadrul Compartimentului financiar al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu“ Gorj, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals material în înscrisuri şi uz de fals în formă continuată, creând un prejudiciu de 11.525 lei. Florin Daniel Onica a întocmit zece rapoarte pentru avansuri din solde pe numele unor subofițeri, a semnat în locul lor şi a aplicat viza compartimentului financiar. Ofiţerul a întocmit şi două state de plată, două file cec pe care și-a executat semnătura autorizată și pe care le-a depus la Trezoreria Municipiului Târgu Jiu şi a ridicat banii în numele subofiţerilor.

Procurorii au reţinut că: „În cursul lunii mai 2013, aflându-se la conducerea compartimentului financiar al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, fiind și singura persoană la program din acest compartiment, inculpatul cpt. (rez.) Onica Florin-Daniel a întocmit zece rapoarte pentru avansuri din solde pe numele unor subofițeri, pe care a executat semnături ce le imită pe cele ale titularilor și a aplicat viza compartimentului financiar. (...) În final, susnumitul ofițer a aplicat semnături de primire pe statele de plată în dreptul numelor celor zece subofițeri, imitând semnăturile titularilor, și a păstrat pentru sine, din sumele de bani ridicate de la trezorerie, cele corespunzătoare drepturilor bănești pentru nouă din cei zece militari“. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Timișoara.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: