A igienizat toate şcolile din comună cu numai o mie de lei

Primarul din Turcineşti susţine că a reuşit să igienizeze toate şcolile şi grădiniţele din comună cu numai o mie de lei. Banii au fost cheltuiţi pentru materiale, iar lucrările au fost făcute cu angajaţii de la salubritate. Pentru că alte primării cheltuiesc miliarde pentru zugrăvirea şcolilor, primarul Gogălniceanu intenţionează să îşi prezinte oferta localităţilor vecine.

Cu cuțitul la os și cu banii pe fundul sacului, primarii gorjeni au înțeles că trebuie să se descurce cum pot. Acest lucru a fost pus în practică de primarul din comuna Turcinești, care a reușit performanța de a pregăti toate unitățile de învățământ de pe raza localității numai cu 1.000 de lei. Este vorba de o sumă foste mică în raport cu banii cheltuiți de restul primarilor din județul Gorj. Vasile Gogălniceanu promite că toate unitățile de învățământ vor fi gata să-și primească elevii în condiții bune pe 16 septembrie, pentru că în câteva zile se vor termina igienizările și reparațiile. „Avem școală și grădiniță la Turcinești, Cartiu, Rugi și Horezu și de o săptămână am început igienizările și reparațiile. Am cheltuit destul de puțini bani, mai exact 1.000 de lei. Am cumpărat ciment, vopsea, tot ce a fost nevoie, am schimbat și tocăria acolo unde se impunea acest lucru. Am găsit o firmă care are produse ieftine și îmi taie factura după ce cumpăr tot ce îmi trebuie. Nu aveam de unde mai mulți bani și a trebuit să ne gospodărim. În mod sigur lucrările vor fi gata până începe școala”, a mai precizat Vasile Gogălniceanu.

Primarul din Turcinești nu a angajat o firmă specializată care să facă aceste lucrări la școli, ci i-a responsabilizat pe angajații de la serviciul de salubrizare. „Nu am avut bani ca să angajăm o firmă, așa că lucrările le fac cei de la serviciul de salubrizare. Două zile pe săptămână strâng gunoaiele de prin comună, iar apoi lucrează la școli. Se pricep și s-au specializat. La anul am putea chiar să încheiem contracte cu școlile din oraș, ca să le reparăm și să le igienizăm”, a mai spus Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: