A început anul şcolar fără rechizite pentru copiii nevoiaşi

Mii de elevi gorjeni care provin din familii nevoiaşe au început anul şcolar fără a primi rechizite gratuite din partea Guvernului. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că ajutoarele sociale destinate şcolarilor vor ajunge la beneficiari cel mai probabil în data 1 octombrie.

Peste 12.000 de elevi gorjeni care provin din familii cu venituri reduse aşteaptă rechizitele şcolare gratuite. Cei mai mulţi sunt din mediul rural, iar alocaţia este singura sursă de venit.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în aceste zile sunt desemnate firmele de la care urmează să fie achiziţionate rechizitele. “Niciodată rechizitele nu au fost pe masa elevilor în prima zi de şcoală. Asta pentru simplul motiv că, spre exemplu, în fiecare unitate de învăţământ există fluctuaţii de elevi, de copii care beneficiază de aceste rechizite. Pentru fiecare elev în parte se întocmeşte dosar cu o anumită structură. Dosarul trebuie să dovedească dacă elevul are sau nu dreptul la aceste rechizite. Anul acesta, cele mai multe solicitări pentru rechizite au venit din partea părinţilor din mediul rural”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Işfan a mai precizat că rechizitele vor ajunge la beneficiari cel mai probabil în data de 1 octombrie. “Licitaţia este la sfârşit şi se pare că pachetele cu rechizite vor fi aduse de către o firmă din Gorj şi una din Vâlcea. Cel mai probabil, rechizitele vor fi distribuite elevilor în data de 1 octombrie. Pentru mine este o mare realizare ţinând cont de faptul că elevii din Gorj nu au primit niciodată rechizitele înainte de 15 octombrie”, a mai precizat Ion Işfan.

De rechizite gratuite vor beneficia elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi ale căror familii au venituri mai mici de 50% din salariul de bază minim brut pe membru de familie.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: