A început festivalul de teatru pentru elevi

Trupele de teatrul ale liceelor din Gorj se vor confrunta săptămâna aceasta în cadrul festivalului de teatru „Constantin Stanciovici Brănişteanu”, festival organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Câştigătorii vor fi premiaţi duminică în cadrul spectacolului de gală.

Elevii talentaţi în actorie au ocazia să se facă recunoscuţi pe durata întregii săptămâni punând în scenă cele mai renumite piese de teatru ale momentului. Trupele de teatru vor fi îndrumate în realizarea spectacolului de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. „Eu personal pregătesc trupa de teatru a Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” şi sunt foarte mulţumită că pot lucra cu copii. Este cea mai mare împlinire să poţi să veghezi la montarea unei piese de teatru mai ales că copii au o sinceritate care mie îmi place foarte tare”, a declarat Luminiţa Şorop, actriţă.

Festivalului de Teatru pentru elevi „Constantin Stanciovici Brănişteanu” a debutat încă de vineri când a fost pusă în scenă piesa „Tray Spotting” de către elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” urmând ca astăzi spectatorii să vizioneze un spectacol oferit de elevii Colegiului Naţiona „Spiru Haret”, cu piesa „Zmeii”.

Mâine, este rândul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” care va concura cu piesa „Lecţia”, piesă cu care aceştia au câştigat premiul special al juriului în cadrul Festivalului de Teatru „Eugen Ionesco” din Bucureşti.

Juriul va fi format din oameni de cultură ai judeţului dar şi din reprezentanţi ai Poliţiei Gorj. „Din juriu face parte Ovidiu Popescu, directorul Radio Târgu Jiu, Sorin Călgăriţa, director de ziar şi Alex Gregora, reprezentantul Poliţiei”. Festivalul de Teatru pentru Elevi se află la cea de-a VIII-a ediţie şi ca în fiecare an suntem onoraţi că putem să-l realizăm”, a declarat Ion Alexandrescu, actor.

Membrii juriului vor decerna marele premiu dar şi premiul pentru cea mai bună elevă actriţă în rol principal, cel mai bun actor băiat în rol principal, respectiv roluri secundare. „Cei mai buni dintre cei mai buni vor avea ocazia să joace alături de actorii teatrului în următoarea stagiune, să-şi dezvolte cariera de actor şi să-şi pună în valoare talentul”, a precizat Ion Alexandrescu.

De altfel, ca în fiecare an, Inspectoratul Judeţean de Poliţie va înmâna şi premiul „Sandu Frumuşianu”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: