A început pregătirea jocului cu Farul

Antrenorul pandurilor, Sorin Cârţu, a convocat luni seara o şedinţă la care au luat parte toţi componenţii lotului. Aceasta a avut loc chiar pe terenul de antrenament, jucătorii luând loc pe banca de rezerve iar antrenorul în faţa lor, subiectul de discuţie fiind meciul cu Farul din etapa viitoare. Tehnicianul le-a vorbit jucătorilor despre greşelile de la jocul cu Bistriţa dar şi despre meciul viitor cu Farul, ameninţând cu amenzi şi pentru egalul cu Iaşiul dacă echipa va face un pas greşit cu Farul. 
Antrenorul pandurilor recunoaşte că jocul cu Farul va fi mult mai greu decât cel cu Iaşiul şi altele susţinute de Pandurii acasă: „Constanţa se bate încă deşi are şanse să fie a patra echipă retrogradată. Din punctul meu de vedere două retrogradate sunt clare deja chiar dacă toată lumea speră acum să se ia o măsură disciplinară cu FC Argeş” a explicat aseară Sorin Cârţu menţionând că a purtat discuţii serioase cu echipa referitor la meciul viitor. 

Amenzi în caz de eşec 

Cârţu a recurs şi la ameninţări cu amenzi drastice în cazul în care echipa va face paşi greşiţi la acest meci: „Am discutat cu ei la şedinţă la modul cel mai serios şi i-am anunţat chiar de la începutul săptămânii, de luni, să ştie cum îşi drămuiesc programul, în aşa fel încât la ora jocului să aibă prospeţime şi mintea pregătită 100% pentru victoria echipei. Eu i-am pus în gardă de acum asupra a ceea ce îi aşteaptă. Lucrurile sunt acum foarte încurcate în campionat şi unele din echipe speră să se mai poată salva. Le-am spus la şedinţă că au obligaţia să trateze foarte serios meciul cu Farul şi nu le mai accept nimic acum, nici un fel de atitudine superficială pentru că vor fi amendaţi atunci şi pentru partida cu Iaşul dacă şi cu Farul vor face vreo greşeală.”

Farul mai speră în salvare 

Antrenorul pandurilor crede că indiferent ce se va decide cu FC Argeş, Farul mai speră la salvare şi vine să lupte la Târgu Jiu: „Indiferent de ce vor face cu Argeşul, şi de rezultatul meciului dintre Bistriţa şi Mediaş, cei de la Farul au speranţa lor pentru că dacă bat la Târgu Jiu şi fac 28 de puncte vor avea apoi joc acasă cu Mediaşul de care pe care şi pot face 32. Ultima etapă au la Otopeni care sunt retrogradaţi deci pot face 35 de puncte.” Pandurii au efectuat luni seară primul antrenament după jocul de la Bistriţa, la acesta fiind prezent şi atacantul Alexandru Piţurcă, lăsat acasă la meciul precedent pentru că acuza o stare gripală şi avea febră. Între timp s-a dovedit că jucătorul a minţit conducerea şi nu a fost bolnav, el neavând probleme nici la antrenamentele de ieri. 

Regrete pentru eşecul de la Bistriţa 

Sorin Cârţu crede că Pandurii ar fi putut obţine mai mult la jocul cu Bistriţa şi a acuzat atât mijlocaşii cât şi atacanţii care n-au avut reuşite la acest meci: „Cred că se putea obţine mai mult la Bistriţa cu puţină şansă, pentru că ocaziile cele mai mari tot ale noastre au fost. Ocazii a pe care a avut-o Tilincă a fost incredibilă. Nu se poate să ai mingea pe şase metri, singur cu faţa spre poartă şi să nu înscrii. A foste ceva de neimaginat, n-am crezut că nu poate nici măcar să dea spre poartă la acea fază. Era o situaţie din punct de vedere psihologic deosebită pentru că era cu câteva minute înainte de pauză şi am fi intrat cu avantaj şi era un altfel de joc. Au mai fost şi alte ocazii, ale lui Raskovic şi în prima repriză şi a doua pe final. A avut o ocazie mare când a şutat şi a respins Albuţ în faţă şi am mai avut un balon trimis cu capul de Chibulcutean în ultimele minute şi chiar am fost puţin prejudiciaţi că ultimele zece minute am jucat în zece oameni.” Cârţu crede că nu are ce reproşa arbitrului la acest meci considerând că jucătorii s.au exprimat modest: „Nu poţi să-i reproşezi nimic arbitrului şi nu trebuie să căutăm scuze în arbitraj ci în evoluţia jucătorilor noştrii, în special cei de la mijlocul terenului şi atacanţii m-au dezamăgit. Mă aşteptam la mai mult de la ei pentru că am ales un cuplu de atacanţi cu experienţă şi într-o formă sportivă bună cum era Raskovic dar m-au dezamăgit. Au jucat modest şi ca exprimare şi fără travaliu şi fără răutate şi agresivitate şi fără reuşite tehnico tactice.”
Ieri Pandurii au efectuat două antrenamente, după amiază fiind programat şi un joc amical cu Minerul Motru, câştigat de Pandurii cu scorul de 3-1 prin golurile înscrise de Mohora de două ori şi Pârvu. 
Cărţu vrea 41 de puncte 

Pentru actualul sezon, Sorin Cârţu vrea ca echipa să acumuleze cel puţin 41 de puncte pentru a avea apoi linişte în ultimele etape. „Noi trebuie să facem neapărat 41 de puncte pentru a privi apoi meciurile care vin în continuare cu o altfel de motivare pentru că avem posibilitatea să facem mai multe puncte. Mai multe puncte înseamnă pentru club şi un buget cu câteva sute de mii de euro în plus, bani care contează pentru Pandurii. Dacă vor să nu mai aibă discuţiile şi problemele pe care le ridică şi acum trebuie să se bată pentru victorie” a explicat Cârţu. Preşedintele clubului vrea cel puţin şase puncte din următoarele trei etape. Deşi Pandurii vor juca şi cu CFR, Condescu consideră că cel mai dificil meci va fi cel cu Oţelul: „Noi ne-am fixat obiectiv cel puţin şase puncte din meciurile următoare. Dar după ultima înfrângere Oţelul va veni cu probleme mari la noi, pentru că ei mai au cu Braşovul după care vin la Târgu Jiu.” Pentru că programul e dificil, preşedintele crede că Pandurii nu mai poate urca mai mult de locul zece: „Noi mai mult de locul 10 nu mai putem urca. Să ne salvăm noi am bătut pe cine trebuia, Buzăul, Otopeniul şi Gazul, echipe cu care ne luptam direct. Degeaba au făcut meciuri mari cei de la Gaz Metan cu Steaua, degeaba au bătut pe Rapid, dacă nu au fost în stare să bată pe Poli Iași.”


Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: