A început procesul funcţionarei incompatibile de la APIA

Procesul în care o angajată a APIA Gorj este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate cu funcţia publică pe care o ocupă a început la Curtea de Apel Craiova.

Otilia Arjocu a fost acuzată de inspectorii ANI de faptul că pentru o perioadă de timp s-a aflat în situaţia de incompatibilitate, funcţionara de la Motru a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură contestând în instanţă actul administrativ emis în favoarea sa. Procesul a început cu o amânare, următorul termen fiind programat peste o lună, timp suficient în care Arjocu să poată studia dosarul şi să prezinte probe în favoarea sa.

Inspectorii ANI spun că timp de mai bine de trei ani, până în toamna lui 2009, angajata APIA a fost şi administrator al unei firme, lucru pe care legea i-l interzice categoric. „Doamna Otilia ARJOCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17.07.2006 – 12.11.2009, deoarece a deținut simultan atât funcția publică de referent în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (Centrul Județean Gorj – Centrul Local Motru), cât și calitatea de administrator al S.C. OLNIMAREX SRL”, menţionează ANI într-un comunicat de presă.

De menţionat ar fi şi faptul că firma funcţionarei de la APIA este din Padeş, reprezentanţi din administraţia locală a acestei comune fiind reclamaţi la un moment dat cu privire la faptul că ar fi încasat de la APIA, Centrul Local Motru, diferite sume de bani fără ca verificările în teren să fie dintre cele mai temeinice. Oricum, Otilia Arjocu este primul funcţionar public din Gorj implicat într-o astfel de anchetă, pe rolul Curţii de Apel Craiova mai aflându-se şi dosarul primarului din Slivileşti, Sorin Bucurescu. Procesul acestuia a început, de asemenea, cu o amânare, dar după ce edilul a constatat că inspectorii ANI l-au confundat cu fostul comisar şef de Poliţie de la Neamţ, Aurelian Şorici, pasaje întregi din dosarul de incompatibilitate al ofiţerului fiind copiate, cu nume cu tot, în cel al lui Bucurescu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: