A început seria proceselor pandurilor „reziliaţi“

Rezilierile de contracte ale unor jucători care au evoluat sau nu la Pandurii, dar au fost sub contract cu echipa din Târgu Jiu încep de acum să producă urmări. Clubul Pandurii va trebui să fie reprezentat săptămânal pe la comisiile LPF, acolo unde jucătorii puşi pe liber au început să reclame clubul cerând fie anumite restanţe financiare, fie bani din contractul pe care îl aveau în derulare. Dacă în primul caz ar fi vorba de bani pe care, cel puţin ei cred, că li se cuvin, în cel de-al doilea caz e vorba de bani pe care nu-i merită, iar dacă clubul va pierde se va demonstra că acele contracte au fost greşit întocmite.

Plecat de la Pandurii după ce clubul i-a reziliat unilateral contractul, Cosmin Tilincă se judecă începând de ieri cu echipa din Târgu Jiu. Decizia în acest caz s-a amânat aseară pentru săptămâna viitoare, clubul solicitând termen pentru a prezenta actele necesare. Atacantul care în ultimul an a reuşit performanţa de a marca un singur gol şi nu a mai fost dorit de nici un antrenor dintre ultimii trei care au pregătit Pandurii, vrea să câştige la comisii banii pe ultimi doi ani de contract, în jur de 160 000 de euro, el fiind de părere că Pandurii nu aveau voie să renunţe la serviciile sale.

FC Silvania îl vrea pe Tilincă

Deşi era aşteptat de luni la antrenamentele echipei FC Silvania, Tilincă nu s-a prezentat motivând că marţi trebuie să fie prezent la Comisie, la Bucureşti, fostul atacant  de la Pandurii depunând un memoriu prin care cere drepturile salariale până la finalul contractului. FC Silvania este în criză de atacanţi, Cosmin Tilincă devenind principala ţintă pentru echipa lui Adrian Anca. Deşi îşi anunţase prezenţa la Şimleu Silvaniei pentru luni, "Tili-gol" a lipsit de la antrenamentul programat luni de fostul său coleg de la CFR Cluj. Atacantul şi-a scuzat, însă, absenţa, mărturisind conducerii grupării de sub Măgură că doreşte să fie prezent la şedinţa Comisiei LPF de ieri, când urma să fie analizat litigiul pe care atacantul îl are cu Pandurii Târgu Jiu. "Îşi doreşte să evolueze la noi şi tocmai de aceea voia să fie prezent marţi la Bucureşti, pentru a se rezolva odată acest caz. Şi eu sper ca incertitudinea să se sfârşească, deoarece nu poate fi îngrădit dreptul unui om la muncă. El poate fi declarat jucător liber şi să se judece în continuare pentru restanţele financiare", a declarat preşedintele celor de la FC Silvania, Ioan Gurzău.

De ce se comit aceleaşi greşeli?

Anumite aberaţii din contractele semnate cu jucătorii, lipsa unor clauze de eficienţă sau măcar de îndeplinirea a unui obiectiv, duc de cele mai multe ori la situaţii de acest gen. De ce ele apar doar la Pandurii, sau în cea mai mare măsură la Pandurii, de ce alte cluburi, nu neapărat nou venite pe prima scenă ci cluburi cu tradiţie, nu se confruntă cu astfel de probleme decât accidental sau de ce oficialii de la Pandurii se încăpăţânează să nu înveţe nimic din greşelile din anii trecuţi, e greu de aflat. În primii ani de Liga I, la Pandurii s-a dat mereu vina pe lipsa de experienţă. După cinci ani însă în care au apărut zeci de astfel de cazuri, nu mai poate fi vorba decât de intenţie atunci când se persistă în aceleaşi greşeli. De ce se semnează contracte pe perioade atât de lungi cu jucătorii când se ştie că la Pandurii nici un antrenor nu a rezistat mai mult de un an iar următorul nu a mai dorit să lucreze cu aceiaşi jucători? Se pare că aceste sunt doar întrebări retorice pentru că nimeni nu le caută un răspuns, nimeni dintre cei care ar trebui să răspundă pentru ca greşelile să nu mai fie repetate.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: