A murit după o banală durere în gât

Noi acuzaţii de maplraxis sunt formulate la adresa medicilor gorjeni după ce o pacientă a acestora a murit, fiul femeii fiind cel care a mers luni la Colegiul Medicilor şi a depus o plângere în acest sens. Mama acestuia a fost îngropată săptămâna trecută după ce nici medicii din Craiova nu au reuşit să o facă bine, deşi ea mersese la spital pentru o aparent banală durere în gât.

Mioara Dobromir s-a stins din viaţă la 47 de ani şi, după cum spune fiul ei, niciodată până acum nu a fost bolnavă pentru a avea nevoie de îngrijiri medicale. Problemele ei de sănătate au început în urmă cu o lună, când a avut primele dureri în gât. A venit la secţia ORL a spitalului judeţean convinsă că în câteva zile se face bine şi merge acasă. Evoluţia ei nu a fost deloc însă cea pe care o dorea şi ea şi rudele, iar pentru acest lucru cu degetul sunt arătaţi medicii. „Din prima zi în care a ajuns la spital i-au făcut incizie şi au băgat-o pe salon cu tratament. A doua zi s-a schimbat medicul de gardă, i-au făcut iar incizie şi i-au dat alt tratament. A treia zi i-ar alt medic, altă incizie şi alt tratament că ajunsese să îi fie mult, mult mai rău decât în prima zi când o adusesem aici. Am cerut să fie mutată la Bucureşti la «Marius Nasta» şi mi-au spus că nu rezistă decât până la Craiova”, declară Constantin Dobromir.

Infarct după infarct la Craiova

În cele din urmă, pacienta a fost mutată la Craiova, fiul acesteia spunând că nici aici lucrurile nu au mers cum spera el şi mama sa. „Au dus-o în cele din urmă cu o salvare la Craiova, dar acolo ea ajuns pe la 5.30, iar eu pe la 6.30 şi până pe la 12.00 şi ceva nu a venit decât o asistentă să o vadă. Am stat eu pe telefoane, am sunat diverşi prieteni şi într-un târziu a venit un medic chirurg care a văzut-o. Când i-a băgat un dren a curs mai bine de un litru de puroi din plămân. Apoi lucrurile au mers şi mai rău. A ţinut-o din infarct în infarct. Prima dată au resuscitat-o circa o jumătate de oră şi mi-au şi spus cei de la Terapie Intensivă că dacă se va întâmpla o minune şi va trăi va rămâne o legumă pentru că a avut creierul neoxigenat atâta timp. Am plecat acasă, iar când m-am întors a doua zi dimineaţa a făcut din nou infarct şi apoi încă unul. Atunci, am cerut-o acasă”, mai spune fiul pacientei.

Mioara Dobromir a fost înmormântată săptămâna trecută la Vladimir, în satul său natal, iar acum fiul său promite că nu va renunţa la lupta pentru aflarea adevărului morţii mamei sale şi a cauzelor care au provocat acest deces. El spune că analizele făcute la Craiova au scos în evidenţă că femeia s-ar fi îmbolnăvit la Târgu Jiu cu Klebsiella, o infecţie intraspitalicească pe care doar din spital ar fi putut să o ia. „Ei au băgat-o direct în operaţie, deşi eu am cerut să o ducă la RMN să îi facă analize. Mi-au spus că e defect aparatul, de abia în a patra zi mi se pare că au reuşit să îl repare, dar era deja târziu. În cazul ei a fost ca la dentist, când te duci cu o infecţie. Te trimite acasă şi te pune să iei antibiotic vreo cinci zile pentru că dacă te înţeapă tot puroiul acela se împrăştie în organism şi nu te mai faci bine. Acum vreau şi eu să văd dacă ceea ce au făcut ei a fost corect. Vreau să le spun şi altor gorjeni care au avut astfel de probleme că dacă până acum nu au avut curaj sau bani pentru o astfel de luptă să apeleze la mine pentru că îi voi ajuta eu cu tot ceea ce trebuie pentru aflarea adevărului. Nu trebuie să se mai moară în spital şi mai ales la o astfel de vârstă cum avea mama mea”, afirmă Dobromir.

Reacţia spitalului

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dr Ramona Oprea, a menţionat luni că, din punctul de vedere al unităţii sanitare, medicii au făcut tot ce a depins de ei pentru a o salva pe pacientă, iar în privinţa unei posibile infecţii intraspitaliceşti este exclusă o astfel de variantă. „Acel microb despre care vorbeşte dumnealui a reieşit din acel abces cu care pacienta a venit şi nu are nicio legătură cu infecţia din spital. Aici i s-au făcut investigaţiile şi biograma, precum şi tratament pe biogramă. Ulterior, în urma unui examen computer tomograf, a fost trimisă la Chirurgie Toracică la Craiova. Din punctul nostru de vedere, pacienta a beneficiat de tratament şi investigaţii corespunzătoare”, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Vizualizări: 15,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: