A obţinut locul I la concursul „Mesajul meu antidrog”

Un elev din Gorj a primit locul I la concursul „Mesajul meu antidrog”. Este vorba despre Marian Marcu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Comercial „Virgil Madgeru” din Târgu Jiu. Acesta a fost premiat la secţiunea Pagina Web, ediţia din acest an a concursului având motto-ul „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri”. Acesta a primit şi în anii trecuţi premii la faze judeţene ale acestui concurs.

Elevii gorjenii bat recordul la premiile naţionale obţinute la concursul „Mesajul meu antidrog”. După ce în anii trecuţi au fot premiaţi elevii de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” sau Colegiul Naţional „Spiru Haret” la secţiuni precum pagină web, spot sau epigramă, în acest an a venit şi rândul unui elev de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” să primească locul I la această competiţie. Marian Marcu a fost premiat în cadrul celei de-a opta ediţii a acestui concurs la secţiunea pagina web, care a avut motto-ul „Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri”. „Am participat la acest concurs pentru experienţă. Am realizat un site tip revistă în care am menţionat riscurile consumului de droguri şi  felurile în care poţi să previi consumul de tutun, alcool sau droguri. De asemenea, am prezentat alternativele de petrecere a timpului liber, cum ar fi practicarea sportului. Nu încurajez folosirea de droguri pentru că nu sunt deloc indicate”, spune Marian Marcu.  Marian spune că nu este prima dată când participă la acest concurs. „Am participat din clasa a IX-a şi am obţinut premii pe plan judeţean. În acest an am trimis CD-ul la Agenţia Naţională Antidrog, iar comisia de acolo a decis că este cea mai reprezentativă lucrare pe plan naţional. În principiu particip la astfel de concursuri pentru a căpăta experienţă. Mă bucur pentru premiul obţinut pentru că înseamnă o recompensă a muncii mele. A fost un proiect complex pentru care am lucrat timp de două luni. Eu am făcut designul, fără prea multă îndrumare”, mai menţionează Marian Marcu. Profesorii coordonatori au fost Nicolae Diaconu, Mihaela Schinteie şi Petre Ciungu. Concursul, organizat de Agenţia Naţională Antidrog, are scopul de a educa elevii cu privire la riscurile şi efectele consumului de alcool, tutun, droguri sau substanţe psihoactive, evitarea sau întârzierea debutului consumului recreaţional sau experimental de tutun, alcool şi droguri, precum şi prezentarea alternativelor de petrecere a timpului liber.

CONCURS

Tot cu această ocazie a avut loc şi lansarea ediţiei a IX-a a competiţiei, ce se va derula pe secţiunile pagină web, film de scurtmetraj, fotografie digitală şi spot, eseu literar, arte vizuale şi sport. Înscrierea la concurs şi realizarea lucrărilor se face până pe 30 aprilie 2012. La concurs pot participa elevi de gimnaziu şi liceu. În luna mai se va desfăşura la nivel judeţean jurizarea lucrărilor, câştigătorii locului I urmând a participa la faza naţională.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: