A scăzut numărul şomerilor în Gorj

Conducerea agenţiei însărcinate cu ocuparea forţei de muncă anunţă că numărul şomerilor la nivelul judeţului Gorj este în scădere. O explicaţie ar fi angajările efectuate în ultima perioadă de Dedeman, Carrefour şi firmele care şi-au deschis afaceri în noul centru comercial din Târgu Jiu. În prezent sunt peste 10.600 de şomeri înregistraţi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Din totalul şomerilor de la nivelul judeţului Gorj aproape 4000 de gorjeni sunt sprijiniţi financiar de stat. Din statisticile AJOFM Gorj aflăm că cei mai mulţi şomeri sunt bărbaţi. Rata şomajului a scăzut faţă de luna trecută, însă diferenţa nu este una mare. „Sunt 10.629 şomeri din care femei 4773. Numărul şomerilor indemnizaţi este de 3696 iar numărul şomerilor neindemnizaţi este de 6933. Rata şomajului la nivelul judeţului Gorj este 7.26% şi este mai mică decât cea de luna trecută când a fost 7.37% şi mult mai mică decât cea înregistrată în aceaşi perioadă a anului trecut. La sfârşitul lunii octombrie 2013 era 8.29% iar numărul de şomeri 12.150”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Un lucru îmbucurător este faptul că nici concedieri colective nu s-au mai făcut ca în anii anteriori. Anul acesta 146 de persoane din Gorj au fost disponibilizate urmare unor concedieri colective. Printre societăţile care au efectuat concedieri colective anul acesta se numără: CFR Marfă (67 de persoane); Servicii Energetice Oltenia (30 de persoane); Apă Canal Salubritate Rovinari (21 persoane); GDF Suez Sud Reţele (13 persoane).

În 2013 un număr de 1035 de gorjeni au fost disponibilizaţi în baza unor concedieri colective.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: