A spulberat un adversar fără pretenţii

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari au învins fără drept de apel Timba Timişoara,  sâmbătă, la Târgu Jiu, scor final 101-58 (28-9, 20-15, 29-15, 24-19).

ENERGIA: Louis Darby 17p, Nemanja Milosevic 17p, Cătălin Vlaicu 16p, Ermin Jazvin 14p, Tal Karpelesz 13p, Porter Troupe 11p, Konstantinas Kakaroudis 4p, Giordan Lee Watson 3p, Daniel Tudosă 3p, Claudiu Alionescu 3p, Bariş Aktaş, Alexandru Gliga. Antrenor: Florin Nini.

TIMBA: Florin Popa 21p, Petru Czmor 14p, Alexandru Mihuţi 8p, Vedran Nakic 5p, Bogdan Costa 5p, Daniel Pătru 3p, Valentin Păcurariu 2p, Alin Andrieş, John Florveus, Ovidiu Udrea. Antrenor: Bogdan Murărescu.

Arbitri:Laszlo Bukareşti, Marius Epure, Bedir Sefer.

Observator: Nicolae Daneţiu.

Energia Rovinari – Timba Timişoara, meci contând pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, a adus în Sala Sporturilor din Târgu Jiu peste 800 de spectatori. Victoria clară a venit în faţa unui adversar fără pretenţii, după două înfrângeri consecutive ale elevilor lui Florin Nini. Antrenorul l-a folosit în acest meci şi pe muntenegreanul Nemanja Milosevic, venit de doar două zile la Târgu Jiu, dar care a adus cele mai multe puncte echipei, 17, la fel la Louis Darby. „Este un jucător care aduce energie echipei, un jucător de viteză, de pătrundere, cu un joc bun de unu la unu. Cu siguranţă, ceea ce este important, el urmăreşte fiecare minge şi aduce un plus la recuperări. Poate juca şi sub panou. Să sperăm că sosirea lui este de bun augur”, a spus Florin Nini despre Milosevic.

Felicitări de la adversari

„Un meci cu un adversar uşor”, aşa a rezumat Florin Nini, antrenorul Energiei, meciul cu Timba. „Suntem conştienţi că abia de acum încolo ne aşteaptă o serie de meciuri de foc. O serie în care nu avem voie să greşim. Începând cu meciul de la Craiova trebuie să ne concentrăm şi să fim pregătiţi la fiecare meci”, a spus Nini.  

Bogdan Murărescu, antrenorul de la Timba Timişoara, nu a avut nimic bun de spus despre jocul echipei sale. ”Din păcate nu am putut să ne ridicăm nici măcar câteva minute la nivelul adversarului nostru. Nu am ce să remarc după acest meci”, a spus Murărescu, adăugând că deja s-a obişnuit cu înfrângerile. „Am fost dominaţi la fiecare capitol. Nu am avut niciun moment şansa de a intra în acest joc”, a mai spus Murărescu, neuitând să-şi felicite adversarul.

Nini schimbă tactica

Antrenorul Energiei a anunţat că va face „mici ajustări” la sistemul de joc, după venirea lui Milosevic. „Nu mai vine nimeni pe poziţia 5. Dacă aş găsi un jucător pe poziţia 4, atunci da, poate am mai aduce pe cineva. Pe poziţia 5 îl putem folosi pe Cătălin, chiar dacă nu are talie, dar este un jucător puternic. Cu meciul acesta sper că au intrat în ritm, sper că le-a venit pofta de alergare, de apărare şi să intre bine în jocurile următoare”, a spus antrenorul Energiei.

Energia a anunţat şi rezilierea contractului cu Adi Roşu, jucător venit în 2012 de la Miercurea Ciuc, dar care a dat un randament scăzut atât la antrenamente, cât şi la meciuri, după cum a declarat preşedintele Laurenţiu Răuţ.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: