A spus adio politicii! Surupăceanu a plecat din PSD şi din parlament

A plecat din partid, a demisionat din Parlament şi nici nu mai candidează pentru un nou mandat. Este vorba de Mugurel Surupăceanu, despre care ieri cunoscuţii se întrebau „ce va face?” şi „unde se va duce?”, asta după ce el a acuzat jocuri de culise în urma cărora a fost scos de pe lista cu candidaţii organizaţiei Gorj. Deocamdată e cert că se duce acasă, la soţia şi băieţelul său de un an, de abia după alegeri punându-se problema unei eventuale reveniri a acestuia în politică.

Mugurel Surupăceanu s-a dus ieri de dimineaţă la sediul PSD Gorj cu demisia în mână. Era decis să părăsească partidul şi, culmea, în sediu s-a întâlnit cu Florin Cârciumaru şi cu alţi colegi care erau în discuţii cu liderul organizaţiei. Fostul deputat spune că s-a dus la şeful său de partid şi l-a întrebat dacă hârtia pe care o are în mână trebuie semnată acum sau mai târziu. „Mi-a spus să merg la secretariat, s-o depun acolo. Aşa am şi făcut, după care am plecat de la sediu şi am transmis o demisie şi la secretariatul Camerei Deputaţilor. Am renunţat şi la activitatea de parlamentar pe considerentul că eu am devenit deputat fiind sub membru al PSD. Nu am plecat nici la alt partid şi nici nu am rămas independent ca să mă folosesc de mandatul pe care îl aveam la dispoziţie. Pur şi simplu am decis să mă retrag, aşa cum am decis să nu candidez la alegerile din 9 decembrie. Nu mă înscriu în nici un alt partid, deşi am tot văzut declaraţii care mă dădeau ba la un partid, ba la altul, deşi eu nu am spus niciodată că aş intenţiona să fac un asemenea gest”, a precizat Surupăceanu.

Cârciumaru: E o pierdere

Şeful PSD Gorj nu ştia ieri după-amiază că Surupăceanu a părăsit şi Parlamentul şi Partidul Social Democrat, dar pune gestul acestuia pe o supărare peste care trebuia să treacă. Florin Cârciumaru relatează altfel decât fostul deputat episodul din sediul organizaţiei în momentul depunerii demisiei. „Eram în discuţii cu mai mulţi colegi veniţi din judeţ, ne-a salutat pe rând, dar nu a intrat în discuţii cu noi. A mers la secretariat, după care şi-a luat la revedere de la noi, iar eu ulterior am aflat că şi-a dat demisia. Că a plecat şi din Parlament am aflat de la dumneavoastră. El a fost un om de bază în organizaţie, un bun coleg şi consider că orice plecare din partid este o pierdere. Se pare însă că nu a ştiut să treacă peste momentul pe care singur şi l-a creat. Se vede că nu are maturitatea politică de a trece peste astfel de momente. S-a grăbit cu plecarea, cred eu. Într-un partid nu poţi să ai avantaje în fiecare zi! Îl avem pe Scarlat Iriza, care a pierdut la limită acum 4 ani, dar care a ţinut în continuare aproape de primari şi care acum candidează din nou. El nu trebuia să se supere pe cineva anume în afară de el însuşi. Primarii din Colegiu au fost cei care au dat tonul că nu-l mai vor şi de aceea cred că am procedat corect punând la vot candidaturile pe Colegii”, spune Cârciumaru.

Regretele lui Ponta, indiferenţa lui Călinoiu

Premierul Victor Ponta, domiciliat în Colegiul lui Surupăceanu, a aflat şi el de la jurnalişti despre demisia fostului său coleg. Dacă în urmă cu câţiva ani, când Ponta de abia venise în Gorj, iar Surupăceanu de abia părăsise fotoliul de prefect, amândoi mergeau în judeţ ca să împartă ajutoare sinistraţilor şi nevoiaşilor, acum venirea la putere a partidului îi ţine ocupaţi, premierul apucând totuşi să exprime un regret pentru fostul său coleg. "Nu știu. Am văzut și eu această știre. Îmi pare rău", a declarat Ponta despre demisia lui Surupăceanu. El a indicat că nu a discutat cu deputatul social-democrat în acest sens. "Nu am apucat să vorbim", a punctat liderul PSD.

Nici Ion Călinoiu nu ştia ieri la prânz despre demisia lui Surupăceanu, dar nici că a considerat că partidul ar fi pierdut (sau câştigat) ceva prin acest gest al fostului parlamentar. „Nu am avut nici un fel de discuţii în partid pe această temă şi nici nu ştiam de demisia lui până în acest moment. Ţin să-l apreciez că a plecat fără să facă scandal, dar cred că e o supărare pe care consider că trebuia să o depăşească. Este, în fond, o decizie care îi aparţine”, a spus preşedintele executiv al PSD Gorj.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: