A strâns gunoaiele aruncate de alții pe Transalpina

Un localnic din Rânca a oferit o lecție demnă de urmat. A strâns toate sticlele și dozele aruncate la doi pași de Transalpina. În urma articolului din “Pandurul”, în care am relatat despre imaginea lipsei de bun simț, Costi a mers la ieșirea din stațiunea Rânca și a strâns toate resturile abandonate la marginea drumului.

Zona a fost curățată, iar gunoaiele duse acolo unde ar fi trebuit să fie aruncate de la bun început: în tomberon. Nu este prima dată când gorjeanul care cutreieră zona pe ATV se implică în astfel de acțiuni de ecologizare. Umple des saci cu gunoaie aruncate de alții în zona turistică. Își dorește ca turiștii care vor veni la munte și vor tranzita Transalpina să nu fie întâmpinați de un peisaj dezolant, ci doar de priveliștea spectaculoasă pe care o oferă munții Gorjului.

Și alți cabanieri din stațiune au strâns zeci de saci cu deșeuri abandonate pe marginea drumului, în păduri ori printre cabane sperând că oamenii certați cu bunul simț vor învăța, până la urmă, unde este locul gunoiului. A devenit deja obișnuință ca, în stațiune, gunoaiele care „răsar” de sub zăpada proaspăt topită să fie, de fapt, vestitorii primăverii.

Galerie foto



Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: