Lucrează în spital de peste 40 de ani: Nu am spus nici măcar o dată că aștept pensia

De peste patru decenii, Viorica Glaje lucrează în Spitalul Județean de Urgență, din Târgu Jiu, ca asistent medical. Tratează bolnavii din Secția de Boli Infecțioase și mărturisește că pandemia a fost cea mai grea încercare din cariera sa.

Viorica Glaje lucrează în Spitalul Județean de 42 de ani. Din 1982 este angajată a Secției Boli Infecțioase. Dacă ar fi să mai aleagă o dată, ar alege același drum.

„Este o meserie pe care am făcut-o mereu cu drag, îmi place să lucrez la patul bolnavului, să am grijă de dumnealor. Nu am spus nici măcar o dată că aștept pensia. Am avut noroc de un colectiv deosebit pe Secția Boli Infecțioase, ceea ce contează mult. Pentru un asistent medical este o mare bucurie când pacienții pleacă sănătoși din spital, suferi pentru fiecare pacient în parte când îi ai în grijă. Înveți să te detașezi, dar, ca să fii un asistent medical bun, trebuie să fii empatic, să fii corect, să iubești oamenii. Doar așa îți poți face meseria bine! Să fii asistent medical nu înseamnă doar a face injecții și tratamente, trebuie să înțelegi și să asculți pacientul, să îl respecți”, a afirmat Viorica Glaje, asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

La fel ca pentru majoritatea asistenților medicali, perioada celor doi ani de pandemie a fost cea mai grea și pentru Viorica Glaje: „Nu are termen de comparație. Au fost greu de suportat și echipamentele și suferința din jur.  Mă rog la Dumnezeu să nu se mai repete vreodată această perioadă”.

Peste 600 de asistenți medicali lucrează în cadrul celui mai mare spital din Gorj.

Joi, de Ziua Internațională a Asistentului Medical, reprezentanții unității medicale le-au transmis gânduri bune celor care lucrează în spital: “Urăm un sincer La mulți ani, multă sănătate, putere de muncă și cât mai multe împliniri profesionale tuturor asistenților medicali din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și celor din celelalte unități sanitare din județul Gorj”.

 

Vizualizări: 5,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: