Absenți la Evaluarea Națională

Peste3700deeleviidinjudețulGorjaususținutieriprimaprobăaEvaluăriiNaționale,laLimbașiliteraturaromână întoatecele87decentredeexamendinjudețulGorj. Proba  care a început la ora 9.00 și a durat două ore nu le-a dat prea multe bătăi de cap absolvenților de clasa a VIII-a chiar dacă a fost supravegheată video. La această probă s-au înregistrat și 29 de absenți. Dupăfinalizareaexamenuluilucrărileaufosttrimiseîncentreledeevaluarepentrucorectare.

Ion Isfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj spune că nu au existat cazuri de fraudă. Unitățile de învățământ au fost supravegheate video. Elevii de la școlile din municipiul Târgu Jiu au declarat că subiectele nu au fost prea grele și se așteaptă la note mari. Aceștia au primit un text la prima vedere din opera Cireșarii, din care au avut de rezolvat mai multe cerințe de gramatică, literatură, fonetică. ”A fost un text dintr-o revistă și un text din Cireșarii de Constantin Chiriță. Cred că o să iau o notă între opt și nouă”, spune unul dintre candidați. Una dintre eleve a considerat examenul destul de corect pentru că nu s-a putut copia. ”A fost o lucrare de nivel mediu și a fost foarte corect pentru că nu s-a putut copia. Mă așteptat ca subiectele să fie mult mai grele, dar au fost chiar ușoare. Cred că o să iau peste nouă”, mai menționează una dintre eleve. Ca la fiecare examen, părinții au așteptat emoționați în curtea școlii. „Noi avem de fiecare dată mai multe emoții decât ei. Acestea cresc pe măsură ce se apropie momentul în care trebuie să iasă din clasă”, spune una dintre mămicile prezente în curtea Școlii Generale ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

PROBA LA MATEMATICĂ

Examenul va continua miercuri cu proba de matematică. Primele rezultate vor fi aflate vineri, 29 iunie. Cei nemulțumiți pot depune astfel contestații în intervalul orar 14.00-18.00, care urmează a fi corectate în intervalul 30 iunie – 1 iulie. Rezultatele finale urmează a fi afișate  pe data de 2 iulie, zi în care vor demara probele scrise la examenul de bacalaureat.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: