Autobuzele Transloc nu au voie dincolo de Târgu Jiu

Zeci de copii și pensionari au avut de suferit luni după ce polițiștii de la Bumbești Jiu au interzis șoferilor de pe autobuzele Transloc SA să urce panta spre Curtișoara și să-i preia în acest mod către școală sau spre oraș. Oamenii s-au declarat extrem de revoltați cu privire la această interdicție și spun că sesizarea ar fi făcut-o șoferii de pe maxi-taxi care nu au clienți din cauza autobuzelor. Directorul Transloc, Vasile Căilean, a declarat ieri că oamenii legii au înțeles toate aspectele, iar cursele au intrat în normalitate.

Potrivit legii, operatorul de transport în comun nu poate efectua curse în afara ariei administrative de care aparține. Cu toate acestea, Transloc SA, societate a Consiliului Local Târgu Jiu, pătrunde pe o distanță de doi kilometri în orașul Bumbești Jiu pentru a putea întoarce autobuzele și preia în acest fel și cetățenii de la Curtișoara pentru a-i aduce în oraș. De aici și nemulțumirea patronilor de maxi-taxi care au sesizat acest aspect la Poliție, iar luni polițiștii au oprit pentru scurt timp cursele Transloc către Curtișoara.

Oamenii s-au revoltat imediat. ”Satul Curtișoara a fost aruncat înapoi cu 50 de ani în sensul că s-a interzis de către Poliția teritorială Bumbești Jiu ca mijloacele de transport în comun ale Transloc Târgu Jiu să mai urce cei doi kilometri din șoseaua națională până în răscrucea satului, aici unde de când s-a inventat transportul în comun autobuzele întorc și preia călătorii domiciliați pe raza localității Curtișoara. Transloc Târgu Jiu lucrează de un veac pe relația Curtișoara-Târgu Jiu pentru a transporta călătorii, practică cel mai mic preț pe bilet, cursa dumnealor este o cursă regulată după care și părinții, și elevii, și salariații își fac programul de deplasare pe când microbuzele pleacă numai după ce sunt pline de călători”, a spus Eftemie Popescu, fost consilier local.

 Control

Oamenii știu că sesizarea a pornit de la patronii de maxi-taxi. ”I-am întrebat pe agenții de poliție despre ce este vorba și mi-au spus că din punct de vedere legal, mașinile Transloc nu pot depăși raza teritorială a localității Târgu Jiu, iar eu le-am spus că realitatea bate legalitatea, în sensul că acești oameni nu au cu ce să coboare dinspre Curtișoara, elevii, salariații nu au cu ce să urce. Atunci mi-au spus că firmele de transport maxi-taxi au făcut o sesizare că nu au pasageri”, a spus Eftemie Popescu.

Cert este că neconcordanțele au fost confirmate de directorul Transloc, care spune că oamenii legii au înțeles că autobuzele nu pot fi întoarse decât la Curtișoara. ”A fost o mică neînțelegere, nu datorită nouă, dar au urcat acele autobuze și pentru copiii și pensionarii de la Curtișoara. N-au urcat pentru că a fost un mic control și nu s-a înțeles că noi nu putem întoarce decât acolo sus și nu facem altceva decât să luăm copiii și-i ducem la școală. Nu știu exact cauza controlului. Urmează ca de acum încolo să urce în continuare”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc SA.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: