Accident cu un comisar băut de la Penitenciarul Târgu Jiu

Necazurile par să se ţină scai de şefii singurei puşcării din Gorj, la nicio lună de la schimbarea conducerii instituţiei ca urmare a deschiderii unei anchete penale, un şef de secţie de la Penitenciarul Târgu Jiu fiind implicat într-un accident rutier.

Comisarul şef Petre Pîrvuleţu a avut „neinspiraţia” de a se urca băut la volanul Loganului său, ghinionul împingându-l să calce pedala de acceleraţie mai mult decât ar fi fost necesar în condiţii se întuneric. Un biciclist a fost lovit de maşina acestuia şi a ajuns la spital, fără să-i fie pusă viaţa în pericol, şeful de la Penitenciar alegându-se acum cu dosar penal. Victima este un pensionar de 72 de ani, care a crezut că vede moartea cu ochii, el mergând cu bicicleta spre Dăneşti, unde are domiciliul.

Accidentul a avut loc pe strada Ana Ipătescu, din municipiu, poliţiştii veniţi la faţa locului pentru a cerceta evenimentul rutier descoperind că şoferul era băut în momentul în care s-a urcat la volan. „Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorului auto cât şi biciclistului le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Conform propriei declaraţii de avere, comisarul şef Petre Pîrvuleţu este domiciliat în Scoarţa, iar la Târgu Jiu are o casă în construcţie. Începând cu anul 2009 acesta a contractat mai multe credite bancare, în cuantum de 70.000 de lei şi, respectiv, 40.000 de euro, veniturile salariale ale acestuia fiind de peste 61.000 de lei în cursul anului trecut. Unul dintre credite a fost făcut la „Rafaizen Bank”, o instituţie bancară inexistentă, denumirea respectivă făcând trimitere cel mai probabil la Raiffeisen Bank, denumire pe care, în trecut, a stâlcit-o în declaraţia de avere şi consilierul judeţean Corneliu Gârjoabă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: