Accident de muncă, ascuns de ITM Gorj

Un tânăr de 29 de ani din Turceni a ajuns aseară în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu după ce a căzut de pe un stâlp. Ion Dina este angajat al unei firme de televiziune prin cablu din Petrila iar aseară era la serviciu pentru a remedia o defecţiune apărută. Din neatenţie, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe stâlp. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au aflat de acest incident de la Poliţia din Oraşul Turceni, asta pentru că firma angajatoare nu a anunţat accidentul de muncă.

Ion Dina are 29 de ani şi aseară a ajuns la spital după ce a căzut de la înălţime. Firmă de televiziune prin cablu la care lucrează are două puncte de lucru în Gorj, la Peştişani şi la Turceni, însă acestea nu aveau declaraţi salariaţii. Gorjeanul a mers aseară să repare o defecţiune apărută la reţeaua de cablu de pe raza oraşului Turceni. El s-a urcat pe un stâlp dar, din nefericire, s-a dezechilibrat şi a căzut. Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au aflat de acest incident de la poliţia oraşului Turceni pentru că firma angajatoare nu a anunţat evenimentul. Firma angajatoare riscă să primească o amendă contravenţională cuprinsă între 35 şi 70 de milioane lei vechi, pentru neanunţarea accidentului de muncă.

În condiţiile în care accidentul de muncă nu este mortal, firma angajatoare are datoria de a face cercetarea pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul iar apoi au obligaţia de a trimite dosarul la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: