Acestea sunt principiile lui Mândruță. Dacă nu vă plac, are și altele

Mândruță e un individ cât se poate de defazat. Dacă despre Mirel v-am povestit, să vorbim și despre unul din tabăra adversă, despre Lucienel, deci. Mi-l amintesc pe holurile facultății de jurnalism, țopăind cu mersul lui ciudat, în niște pantaloni mult prea scurți, atât de scurți încât i se vedeau gleznele, purtătorul în picioare fiind. Moda pantalonilor hipsterești nu se inventase încă. Mândruță pur și simplu purta niște pantaloni ridicoli, de chicoteau toate studentele cu ceva gust la îmbrăcăminte uitându-se la dânșii.

Apoi, a fost faza aceea recentă când Mândruță s-a nimerit cu amanta taman în același lan de porumbi cu niște paparazzi. Care sunt șansele? Mândruță are ghinion, mereu pare în contratimp, nu știu ce dracului e cu el.

Apoi, au fost anii, nenumărații ani, de lucrat la Antenă, perioadă în care Lucienel a fost plătit de Voiculescu. ”Cred cu tărie că stânga este o sumă de minciuni spusă leneșilor și neisprăviților pentru ca alții să se îmbogățească”. Acesta nu e un citat din acea perioadă, ci un citat nou din Lucian Mândruță, model noiembrie 2014, fan Iohannis și anti-antenist. Pe vremea când era plătit de ocrotitorul stângii, pot să vă asigur că Mândruță nu avea defel aceste teorii radicale și tăioase despre o doctrină politică destul de cuprinzătoare cât să începi să fii prost dacă generalizezi în asemenea hal.

Acum, Mândruță este ceea ce acum cinci ani am fi numit un „troll”. Într-o definiție a internetului, un troll este un individ care caută gâlceavă și se contrazice cu lumea nu pentru că ar crede el sincer în ce spune, ci pentru că vrea să enerveze și să atragă atenția asupra lui, mizând pe puternicul răspuns emoțional al receptorilor. Dacă stau să mă gândesc că eu chiar am avut acest răspuns și iată-mă acum făcându-i reclamă la ziar, atunci bănuiesc că Mândruță este un troll destul de bun. Doar că vine din nou problema cu defazarea: până și cei mai vechi troll de pe internet au renunțat la trollat. Nu se mai face, s-a fumat, gata, dacă mai încerci, deja râde lumea de tine.

Dar fie, nu e ăsta singurul lucru de râs la Mândruță. Important e că el spune că stânga e un jeg care spune minciuni oamenilor pentru ca alți oameni să se îmbogățească. Acum înlocuiți ”stânga” cu ”Mândruță” și ”alți oameni” tot cu ”Mândruță” și gata, aveți o (auto)descriere perfectă a personajului.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: