Acordarea mesei calde minerilor din Motru, verificată de poliţie

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au ridicat mai multe documente de la unităţile miniere din zona Motru, referitoare la acordarea mesei calde. Poliţiştii au fost la carierele Roşiuţa şi Lupoaia, dar şi la mina Motru. Verificările au fost făcute ca urmare a unei plângeri penale formulate în aprilie de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Poliţiştii au fost la începutul săptămânii la Mina Motru, miercuri la Cariera Roşiuţa şi ieri la Cariera Lupoaia. Verificările au fost confirmate de directorii Ion Ghiga şi Constantin David. „Se face o verificare referitor la masa caldă pe perioada 2009-2013 în urma controlului făcut de şeful Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia. S-au luat comenzile de lucru, s-au tras la xerox“, a explicat directorul de la Roşiuţa, Ion Ghiga. Acesta explică faptul că nu ştie multe despre masa caldă, pe motiv că atunci era alt şef. „A fost alt şef pe perioada aia, prea multe nu am avut de discutat cu dumnealor“. Unii spun că Ghiga ar fi prins câteva luni de şefie în perioada 2009-2013.

Au mâncat 5.000, dar au decontat 6.000 de porţii

Poliţişti caută indicii care să confirme spusele conducerii CE Oltenia. Directorul general executiv Laurenţiu Ciurel declara în aprilie că în urma verificărilor făcute de Corpul de Control a depistat că în zona Motru au fost plătite mai multe porţii de mâncare decât numărul minerilor prezenţi la serviciu. „Când Corpul de control vine şi-mi arată 5000 de oameni pontaţi la muncă şi plătim 6800 de porţii de mâncare, ce poţi să mai spui? Au fost la muncă 5000 de mineri şi s-au decontat 6800 de porţii“, declara Ciurel, menţionând zona Motru.

Acest lucru l-a făcut pe Ciurel să aibă următoarea concluzie: „Nu are rost să ne mai... O spun cu subiect şi predicat. Se fură. La ora aceasta continuă să se fure“.

Liderul sindical Constantin Creţan spune că mâncarea minerilor era servită la chefurile directorilor şi liderilor de la Cula Glogoveanu. „Ofiţerii de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au procedat la ridicarea de înscrisuri şi efectuarea de acte procedurale în cazul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu privind acordarea şi decontarea meselor calde şi reci către personalul angajat în perioada 2009-2013“, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: