ACS Viitorul a prăsit Cupa României cu fruntea sus

Singura echipă din Liga 2 ajunsă în faza semifinalelor Cupei României a prăsit competiţia cu fruntea sus. ACS Viitorul Târgu Jiu nu a fost învinsă de Universitatea Craiova, formaţie de Liga 1 care se lupta până de curând la titlu,

După ce a condus de două ori în meciul retur al semifinalei Cupei României echipa pregătită acum de Cristian Lupuţ, a înregistrat o remiză care face cinste formaţiei gorjene. Scorul a fost  2-2 la Târgu Jiu, după ce în tur, pe ”Ion Oblemenco”, trupa din Bănie se impusese cu 3-0.

Cu avantaj destul de confortabil după primul duel cu cel mai dorit adversar prezent în penultimul act al Cupei României, Universitatea Craiova avea ocazia să-şi repare moralul şi să-şi păstreze graficul obiectivului cu o calificare în finală, şi eventual o victorie. Dar şi egalul a calificat Craiova însă nu i-a adus deloc glorie pentru că adversarul îi era inferior şi nu a putut să îl învingă. Darius Buia, fiul fostului pandur Romică Buia, a fost în formă şi a făcut spectacol, reuşind să marcheze primul gol şi să ajute pe colegul Paraschiv la cel de-al doilea gol. Din păcate, chiar dacă au oferit spectacol, cei de la ACS Viitorul nu au reuşit şi un miracol, acela de a elimina Craiova din cupă şi de a egala performanţa celor de la Pandurii care au în palmares o finală de Cupa României. Pentru o echipă lipsită de tradiţie şi cu un parcurs oscilant în cei patru ani de existenţă sub diferite nume, ACS Viitorul Târgu Jiu a avut un parcurs neaşteptat de bun în cupă, graţie antrenorului ce a condus echipa până la ratarea calificării în play-off, Flavius Stoican.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: