ACS Viitorul ar putea juca meciul cu Aerostar Bacău

Aerostar Bacău cere FRF să reprogrameze jocul cu ACS Viitorul, pe care echipe din Târgu Jiu l-a câştigat la masa verde, după ce a avut infectări în lot şi nu s-a prezentat la meci. Cu toate că gazdele puteau juca, oaspeţii nu au primit acordul să se deplaseze la Bacău iar FRF a dat cele trei puncte echipei lui Nicolae Sarcină.

După meciul câştigat de ACS Viitorul au mai existat cazuri în care meciurile s-au reprogramat şi nu s-au decis la masa verde, iar acum Aerostar cere insistent rejucarea partidei. Daniel Munteanu, antrenorul echipei Aerostar Bacău, a declarat că încă se gândește la partida pierdută la ”masa verde” cu Viitorul Târgu Jiu.

Nedisputat în etapa a 7-a a Ligii 2, după ce echipa gazdă a avut cazuri de COVID-19 la nivelul lotului, meciul Aerostar Bacău – Viitorul Târgu Jiu nu s-a mai jucat nici la reprogramare, când gorjenii au fost cei care n-au primit acceptul DSP pentru a intra pe teren, tot din cauza problemelor cu coronavirusul. Conform regulamentului, într-o astfel de situație, meciul nu mai putea fi reprogramat o a doua oară, iar echipa din cauza căreia s-a amânat prima dată desfășurarea partidei ar fi pierdut la ”masa verde”. Asta cu toate că ambele echipe au aceeași vină.

Daniel Munteanu a afirmat că Aerostar Bacău a făcut recurs față de decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și speră ca membri Comisiei de Recurs să schimbe decizia inițială, iar meciul să fie decis pe teren în urma unei noi reprogramări: ”Aşteptăm cu toată încrederea ca federația să judece în mod corect recursul pe care noi l-am depus în cazul jocului cu Viitorul Târgu Jiu. Corect ar fi ca meciul să se joace pe teren, astfel încât fair-play-ului să triumfe. Vedem peste tot la meciuri naționale și internaționale bannere cu «no racism» și «fair-play». Haideți să punem aceste lucruri și în aplicare tocmai ca acestea să nu rămână doar vorbe goale. Vrem ca meciul cu Viitorul să se decidă pe teren”.

Oficialii echipei din Bacău cer şi  modificarea regulamentului pe baza căruia se judecă astfel de situații, pentru că au existat deja cazuri de amânare pentru a doua oară.

Aerostar s-a impus surprinzător în ultima etapă în meciul cu Petrolul, iar Pandurii rămâne acum singura echipă cu o singură victorie în acest sezon.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: