Naţionala de tineret s-a calificat şi cu un egal

România s-a calificat iar la Campionatul European de tineret şi cu un rezultat de egalitate. După ce a încheiat cu scorul de 1-1 meciul cu Danemarca, în urma reuşitei lui Costache, a avut loc un moment inedit pe teren.

Jucătorii lui Adrian Mutu s-au grăbit să repună balonul repede în joc, cu gândul că era nevoie de o victorie pentru calificarea la turneul final. Cum Belgia a pierdut surprinzător cu Bosnia, scor 2-3, egalul a fost suficient, iar România U21 reușește o nouă performanță notabilă și și-a asigurat calificarea la turneul final din Ungaria și Slovenia.

După golul de 1-1 și, profitând de faptul că adversarii erau în zece oameni, jucătorii României au vrut să forțeze victoria și n-au știut că egalul era suficient pentru calificarea la Euro.

Adrian Mutu a sesizat că jucătorii lui se grăbesc să reia jocul și s-a agitat la marginea terenului. Fostul mare internațional român l-a chemat acolo pe Mățan, explicându-i că un punct este de ajuns pentru prezența la turneul final din 2021.

Tricolorii s-au calmat repede, iar finalul a fost unul atipic: România n-a mai forțat golul de 2-1, Danemarca s-a liniștit și a preferat să nu piardă în zece oameni, rezultând un meci „amical” în ultimele minute, spre surprinderea arbitrului din Georgia, care a prelungit partida de la Ploiești cu patru minute.

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: