ACS Viitorul Târgu Jiu a adus antrenor principal

La două săptămâni de la reunirea lotului ACS Viitorul Târgu Jiu a avut luni un antrenor principal la pregătire. Este vorba de braşoveanul Florin Stîngă care a condus luni seară antrenamentul echipei lui Nicolae Sarcină.

Antrenorul Florin Stîngă, în vârstă de 44 de ani, s-a aflat luni la antrenamentul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu. Acesta ar putea prelua echipa aflată în insolvenţă, el fiind deja obişnuit cu astfel de situaţii după experienţele scurte de la Astra Giurgiu şi Academica Clinceni din sezonul trecut. Florin Stîngă a revenit practic la Târgu Jiu, unde a cunoscut succesul ca jucător în Liga 1, la Pandurii, unde a evoluat din 2006 până în 2010. Echipa pe care o va prelua are acum probleme de lot după ce mai mulţi jucători s-au despărţit în vară de gruparea condusă sezonul trecut de şase antrenori, unii dintre ei doar interimari, aşa cum a fost şi Gabriel Răscol, cel care a condus antrenamentele echipei după reunirea din această vară.

În ultimul sezon, Stîngă a antrenat în prima parte a campionatului Ligii 2, în meciurile din 2021, pe Astra Giurgiu, unde a avut rezultate peste așteptări, având în vedere haosul în care s-a aflat clubul retrogradat din Liga 1. În iarnă s-a despărțit de Astra, iar la începutul anului 2022 a preluat tot o echipă cu probleme asemănătoare, Academica Clinceni, însă aventura în Liga 1 s-a încheiat după doar o săptămână.

Florin Stîngă și-a început cariera de antrenor la AFC Hărman, în Liga 3, apoi a continuat la SR Brașov (Liga 3), AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), Astra (Liga 2) și Academica Clinceni (Liga 1). Ca fotbalist, Florin Stîngă a evoluat ca mijlocaș la echipele FC Brașov, Cimentul Fieni, Juventus București, Forex Brașov, Pandurii Târgu Jiu, Xanthi (Grecia), FCM Târgu Mureș, Corona Brașov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, AFC Hărman și AFC Odorheiu Secuiesc.

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: