Acţiune de braconaj prevenită de poliţişti la Runcu

Trei membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au fost prinşi la Runcu în timp ce încercau să vâneze fără a avea autorizaţie în acest sens.

Doi bărbaţi de 32 şi 36 de ani, precum şi unul de 52 de ani, au fost prinşi la 15 kilometri în munte, armele acestora fiind ascunse anterior în pădure, printre frunze şi pietre. Inţial vânătorii au susţinut că nu se află acolo pentru a bracona, însă, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit puştile de vânătoare. Armele erau învelite într-o folie pentru a fi protejate şi fuseseră duse acolo de mai mult timp, cei trei bărbaţi fiind convinşi că nu va fi nimeni prin preajmă atunci când vor trage după căprioare.    Aceştia au făcut însă uz de armă pe parcursul zilei, iar zgomotul provenit de la cele trei cartuşe trase pe munte au fost auzite de nişte vânători francezi, aflaţi acolo în mod legal, cu autorizaţie.

Gorjenii încercau să braconeze pentru că o autorizaţie la cerb sau căprioară costă peste 1000 de euro, bani pe care, în cazul de faţă, străinii îi achitaseră, iar "ai noştri" nu. Legislaţia pedepseşte actele de braconaj cu închisoare cuprinsă între 3 şi 7 ani sau cu amendă penală ce poate ajunge până la 2500 de lei.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: