Acţiuni în valoare de 11 milioane ale UATAA, „omise“ în contabilitate

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, aplică hotărârile de consiliu după un an de zile, adică atunci când e controlat de Camera de Conturi. Aşa se face că la în timpul acţiunilor de audit desfăşurate la Primăria municipiului Motru, Camera de Conturi Gorj a descoperit că nu au fost înregistrate în domeniul public al primăriei bunurile declarate printr-o hotărâre de consiliu local din 2009 şi bunurile achiziţionate de către Uzina de Agent Termic şi Alimentarea cu Apă Motru.

Abaterile se ridică la sume de peste 11 milioane lei, şi constau în neînregistrarea în evidenţa contabilă a mai multor operaţiuni patrimoniale.

Prejudiciu recuperat

Primarul Hanu îşi aduce aminte de hotărârile de consiliu abia când este vizitat de Camera de Conturi. Mai exact, Camera de Conturi a constatat o serie de ilegalităţi la primăria Motru privind neînregistrarea în evidenţa contabilă a unor operaţiuni patrimoniale. În anul 2009 nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă acţiunile, la valoarea nominală, preluate prin transfer gratuit de la SC UATAA SA, precum şi bunurile achiziţionate de către  SC UATAA SA Motru, pentru modernizarea Centralei termice, aflată în  patrimoniul primăriei. De asemenea, municipalitatea nu a aplicat hotărârea nr. 24 privind însuşirea în Domeniul Public al Municipiului Motru a sistemului de alimentare cu energie termică, cu terenurile aferente şi a sistemului de alimentare cu apă, cu terenurile aferente. Abaterile care s-au ridicat la peste 11 milioane lei au fost remediate abia în timpul misiunii de audit.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: